04/09/2023 04/09/2023 Τη μνήμη του Αγίου Αλεξάνδρου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως τίμησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2023, η Ελληνική Κοινότητα Λουσάκας με την ευλογία του Μητροπολίτη Ζάμπιας και Τοποτηρητή της Ιεράς Επισκοπής Μοζαμβίκης κ. Ιωάννη. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε αρτοκλασία, μνημόσυνο για την ανάπαυση του αείμνηστου αδελφού Δημητρίου. Στο...
04 Σεπτεμβρίου, 2023 - 13:29
Τελευταία ενημέρωση: 04/09/2023 - 13:39

Η Ελληνική Κοινότητα Λουσάκας τίμησε την μνήμη του Αγίου Αλεξάνδρου

Διαδώστε:
Η Ελληνική Κοινότητα Λουσάκας τίμησε την μνήμη του Αγίου Αλεξάνδρου

Τη μνήμη του Αγίου Αλεξάνδρου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως τίμησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2023, η Ελληνική Κοινότητα Λουσάκας με την ευλογία του Μητροπολίτη Ζάμπιας και Τοποτηρητή της Ιεράς Επισκοπής Μοζαμβίκης κ. Ιωάννη.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε αρτοκλασία, μνημόσυνο για την ανάπαυση του αείμνηστου αδελφού Δημητρίου.

Στο τέλος, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου πέριξ του ναού, με τη συμμετοχή του Προξένου της Κυπριακής Δημοκρατίας, του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Λουσάκας και με πλήθος ευσεβών ορθοδόξων χριστιανών της Παροικίας.

Εκ μέρους του Ποιμενάρχου κ. Ιωάννου, ο Πρωτοσύγκελλος π. Αρσένιος εξέφρασε και μετέφερε την ευλογία και την χαρά του προς το εκκλησίασμα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων