26/09/2023 26/09/2023 Μια ακόμη πνευματική χαρά για την Ορθόδοξη Τοπική Εκκλησία της Αξώμης, στην χώρα της Ερυθραίας, την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023. Ο Ελληνικής καταγωγής 17χρονος υιός της οικογενείας Αλεξάνδρου Ζηβακούδη, οικειοθελώς προσήλθε στους κόλπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας, λαβών το όνομα Γεώργιος. Ανάδοχοι παρέστησαν ο καθηγητής Δρ Χρήστος Καρύδης και ο κ. Βασίλειος. “Ευχόμαστε στον νεοφώτιστο Γεώργιο...
26 Σεπτεμβρίου, 2023 - 11:31

Η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Ερυθραίας “αναγεννάται από τις στάχτες της”

Διαδώστε:
Η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Ερυθραίας “αναγεννάται από τις στάχτες της”

Μια ακόμη πνευματική χαρά για την Ορθόδοξη Τοπική Εκκλησία της Αξώμης, στην χώρα της Ερυθραίας, την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023. Ο Ελληνικής καταγωγής 17χρονος υιός της οικογενείας Αλεξάνδρου Ζηβακούδη, οικειοθελώς προσήλθε στους κόλπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας, λαβών το όνομα Γεώργιος.

Ανάδοχοι παρέστησαν ο καθηγητής Δρ Χρήστος Καρύδης και ο κ. Βασίλειος. “Ευχόμαστε στον νεοφώτιστο Γεώργιο να ζήσει όλη του την ζωή κάτω από την σκέπη της Αγίας μας Εκκλησίας!”, αναφέρει η Ιερά Μητρόπολη Αξώμης στην ανακοίνωσή της.

Την ίδια ημέρα, παραδόθηκαν στον Κοινοτικό Ναό της Ευαγγελίστριας, δωρεές ευσεβών Ερυθραίων από την Μεγάλη Βρετανία (σταυρός και θυμιατό), ενώ παραδόθηκαν προς την Ελληνική Κοινότητα χρηματικές δωρεές για το βάψιμο, τις απαραίτητες κτηριακές εργασίες αποκατάστασης και εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων φωτισμού των δύο Ιερών Ναών και κωδωνοστασίων στην Ασμάρα και το Κέρεν.

Επίσης, μετά από προσωπική εργασία και μέριμνα του κ. Λάμπρου Κυριακάκου, παραδόθηκε στον Πρύτανη της Θεολογικής Σχολής της Εκκλησίας της Ερυθραίας Ιερομ. Σίλα Berhane, μια συσκευή προβολής (προτζέκτορας) για την εκπαιδευτική διαδικασία.

Ακόμα, μετά από προσωπική εργασία, επιδιορθώθηκε και ανανεώθηκε το βοήθημα Ελληνικής Γλώσσας που διδάσκεται στους φοιτητές της Σχολής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων