25/11/2020 25/11/2020 Τη μνήμη της Αγίας Αικατερίνης τίμησαν σήμερα στην Ιερά Μονή που είναι αφιερωμένη στην Αγία στην περιοχή Kiyindi Buikwe στην Ουγκάντα.  Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Καμπάλας κ. Ιωνάς. Η Αγία Αικατερίνη καταγόταν από οικογένεια ευγενών της Αλεξάνδρειας και μαρτύρησε στις αρχές του 4ου αιώνα μ.Χ. Ήταν ευφυέστατη και φιλομαθής....
25 Νοεμβρίου, 2020 - 22:45
Τελευταία ενημέρωση: 25/11/2020 - 21:31

Η εορτή της Αγίας Αικατερίνης στην Ουγκάντα

Διαδώστε:
Η εορτή της Αγίας Αικατερίνης στην Ουγκάντα

Τη μνήμη της Αγίας Αικατερίνης τίμησαν σήμερα στην Ιερά Μονή που είναι αφιερωμένη στην Αγία στην περιοχή Kiyindi Buikwe στην Ουγκάντα. 

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Καμπάλας κ. Ιωνάς.

Η Αγία Αικατερίνη καταγόταν από οικογένεια ευγενών της Αλεξάνδρειας και μαρτύρησε στις αρχές του 4ου αιώνα μ.Χ. Ήταν ευφυέστατη και φιλομαθής. Ήδη σε ηλικία δέκα οκτώ χρονών κατείχε τις γνώσεις της ελληνικής φιλολογίας και φιλοσοφίας, αλλά και ήταν άρτια καταρτισμένη και στα δόγματα της χριστιανικής πίστης. Όταν επί Μαξεντίου διεξαγόταν διωγμός εναντίον των χριστιανών, η Αικατερίνη δε φοβήθηκε, αλλά με παρρησία διέδιδε πως ο Ιησούς Χριστός είναι ο μόνος αληθινός Θεός. Για τον λόγο αυτό συνελήφθη από τον έπαρχο της περιοχής, ο οποίος προσπάθησε με συζητήσεις να την πείσει να αρνηθεί την πίστη της. Όταν ο έπαρχος διαπίστωσε την ανωτερότητα των λόγων της Αικατερίνης, συγκάλεσε δημόσια συζήτηση με τους πιο άξιους ρήτορες της Αλεξάνδρειας, τους οποίους όμως η Αικατερίνη αποστόμωσε. Και όχι μόνον αυτό, αλλά κάποιοι από τους συνομιλητές της πείσθηκαν για τους λόγους της και ασπάστηκαν την Χριστιανική Πίστη. Μπροστά σε αυτή την κατάληξη, ο έπαρχος διέταξε να τη βασανίσουν σκληρά με την ελπίδα πως η Αγία θα λύγιζε και θα αρνιόταν τον Χριστό. Όμως η Αικατερίνη έμεινε ακλόνητη στην πίστη της. Μαρτύρησε στον τροχό, ύστερα από διαταγή του έπαρχου.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων