16/10/2022 16/10/2022 Ο Ηγούμενος Προδόρομος Λουμπέγκα ηγήθηκε της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής – Μπουσάανα καθώς γιόρταζαν τη δευτερογενή εορτή της πολιούχου τους, της Παρασκευής της παρθενομάρτυρος. Η Μητέρα Θαβόρια η Ηγουμένη της Μονής Αγίας Αικατερίνης Κιγίντι παρευρέθηκε επίσης με αρκετές μοναχές από το μοναστήρι που βρίσκεται τριάντα λεπτά με το αυτοκίνητο από την...
16 Οκτωβρίου, 2022 - 12:06
Τελευταία ενημέρωση: 16/10/2022 - 12:30

Η εορτή της Αγίας Παρασκευής της Παρθενομάρτυρος στην Μπουσάανα

Διαδώστε:
Η εορτή της Αγίας Παρασκευής της Παρθενομάρτυρος στην Μπουσάανα

Ο Ηγούμενος Προδόρομος Λουμπέγκα ηγήθηκε της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής – Μπουσάανα καθώς γιόρταζαν τη δευτερογενή εορτή της πολιούχου τους, της Παρασκευής της παρθενομάρτυρος.

Η Μητέρα Θαβόρια η Ηγουμένη της Μονής Αγίας Αικατερίνης Κιγίντι παρευρέθηκε επίσης με αρκετές μοναχές από το μοναστήρι που βρίσκεται τριάντα λεπτά με το αυτοκίνητο από την Αγία Παρασκευή, και οι δύο βρίσκονται στις όχθες της λίμνης Βικτώριας.

Στις 14 Οκτωβρίου η Εκκλησία μνημονεύει το Θαύμα της Αγίας Παρασκευής (26 Ιουλίου) που συνέβη το 1442 στη Νήσο της Χίου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων