15/08/2023 15/08/2023 Με λαμπρότητα εορτάσθηκε σε ολόκληρη την Ιερά Μητρόπολη Ζάμπιας η μεγάλη Θεομητορική Εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιωάννης τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Μητρόπολης. Μετά την αρτοκλασία, ο Σεβασμιότατος αναφέρθηκε στο ιστορικό πρόσωπο της Παναγιάς και στην μεγάλη προστασία και μεσιτεία της, και μεταξύ άλλων τόνισε: “Η...
15 Αυγούστου, 2023 - 19:51
Τελευταία ενημέρωση: 15/08/2023 - 19:42

Η Εορτή τής Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Ζάμπιας

Διαδώστε:
Η Εορτή τής Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Ζάμπιας

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε σε ολόκληρη την Ιερά Μητρόπολη Ζάμπιας η μεγάλη Θεομητορική Εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιωάννης τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Μητρόπολης.

Μετά την αρτοκλασία, ο Σεβασμιότατος αναφέρθηκε στο ιστορικό πρόσωπο της Παναγιάς και στην μεγάλη προστασία και μεσιτεία της, και μεταξύ άλλων τόνισε: “Η Παναγιά μας είναι το προσφιλέστερο και καθαρότερο πρόσωπο, που έγινε κλίμακα που ενώνει γη και Ουρανό, διότι όχι μόνο προκάλεσε την Θέωση αλλά και αγιάστηκε σαν πρώτο πρότυπο του Υιού της και δεύτερο πρότυπο για τους ανθρώπους μετά τον Χριστό….”.

Εν συνεχεία, στους κήπους της Μητροπολιτικής κατοικίας παρατέθηκε γεύμα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων