06/08/2023 07/08/2023 Μια από τις μεγαλύτερες εορτές της Ορθοδοξίας, η Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού, εορτάστηκε και φέτος στη Ζάμπια. Την Κυριακή 6 Αυγούστου 2023, στο παρεκκλήσιο της Ιεράς Μητροπόλεως Ζάμπιας στο Kalundo τελέσθηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ιωάννου. Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον Θείο Λόγο προς το εκκλησίασμα...
06 Αυγούστου, 2023 - 21:55
Τελευταία ενημέρωση: 07/08/2023 - 1:46

Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Ζάμπια

Διαδώστε:
Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Ζάμπια

Μια από τις μεγαλύτερες εορτές της Ορθοδοξίας, η Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού, εορτάστηκε και φέτος στη Ζάμπια.

Την Κυριακή 6 Αυγούστου 2023, στο παρεκκλήσιο της Ιεράς Μητροπόλεως Ζάμπιας στο Kalundo τελέσθηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ιωάννου.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον Θείο Λόγο προς το εκκλησίασμα αναφερόμενος στο Θείο φως της Μεταμορφώσεως του Κυρίου.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιωάννης ευλόγησε κατά το τυπικό της εκκλησίας τους άρτους και τους προσφερθεντες καρπούς οι οποίοι ακολούθως μοιράστηκαν προς τους παρευρισκομένους πιστούς προς ευλογία.

Ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Μεταμορφώσεως και δέηση στον περίβολο της Επισκοπής.

Στη συνέχεια προσφέρθηκε το παραδοσιακό κέρασμα της ημέρας το οποίο περιλάμβανε μπακαλιάρο και σκορδαλιά.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων