08/01/2024 15/01/2024 Το χωριό Νζίχι βρίσκεται κοντά στο Ιεραποστολικό Κέντρο του Κινταμάλι στην Τανζανία. Η ενορία του χωριού αυτού τιμάται στη μνήμη του Τίμιου Προδρόμου και οι κάτοικοι του είναι στενά συνδεδεμένοι με την πορεία της Ορθοδοξίας στην περιοχή αυτή, αφού ήταν από τους πρώτους που ήρθαν σε επαφή με τους Ορθόδοξους κληρικούς και την Εκκλησία μας....
08 Ιανουαρίου, 2024 - 21:50
Τελευταία ενημέρωση: 15/01/2024 - 1:56

Η εορτή της Σύναξης του Τιμίου Προδρόμου στην Τανζανία

Διαδώστε:
Η εορτή της Σύναξης του Τιμίου Προδρόμου στην Τανζανία

Το χωριό Νζίχι βρίσκεται κοντά στο Ιεραποστολικό Κέντρο του Κινταμάλι στην Τανζανία. Η ενορία του χωριού αυτού τιμάται στη μνήμη του Τίμιου Προδρόμου και οι κάτοικοι του είναι στενά συνδεδεμένοι με την πορεία της Ορθοδοξίας στην περιοχή αυτή, αφού ήταν από τους πρώτους που ήρθαν σε επαφή με τους Ορθόδοξους κληρικούς και την Εκκλησία μας.

Σήμερα στην ενορία αυτή διακονεί ένας δραστήριος κληρικός, ο πατήρ Στέφανος, ο οποίος οργανώνει τη χορωδία των νέων, μαθαίνοντάς τους τα μέλη της Θείας Λειτουργίας και των λοιπών  Ιερών Ακολουθιών.

Την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2023 τελέστηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθονίκου με την ευκαιρία της εορτής της Συνάξεως του Τιμίου Προδρόμου.

Οι πιστοί συγκεντρώθηκαν από νωρίς στο Ναό για τη Θεία Λειτουργία, ψάλλοντας με την καρδιά τους, τους ύμνους της Θείας Λειτουργίας.

Επίσης, τελέστηκε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Έλληνα Ιωάννη Ρούσου, που διέμενε και εργάζονταν στην ευρύτερη περιοχή του Κινταμάλι.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας παρατέθηκε γεύμα προσφορά:

  • Δημοσθένους Ηρακλή υπέρ αναπαύσεως των γονέων του Νικολάου και Φανής
  • Ανώνυμου υπέρ υγείας της οικογενείας του

(Πηγή: Ιεραποστολική Στέγη «Άγιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω»)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων