29/01/2024 30/01/2024 Η μνήμη των Αγίων Τριών Ιεραρχών Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυοστόμου, εορτάσθηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Φρουμεντίου της Αδδίς Αμπέμπα στην Αιθιοπία την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024. Ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ, μαζί με τον Οσιοτ. Ιερομ. Αιδέσιο και παρευρέθησαν οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι μαθήτριες,...
29 Ιανουαρίου, 2024 - 21:59
Τελευταία ενημέρωση: 30/01/2024 - 1:03

Η εορτή των Τριών Ιεραρχών στην Αιθιοπία

Διαδώστε:
Η εορτή των Τριών Ιεραρχών στην Αιθιοπία

Η μνήμη των Αγίων Τριών Ιεραρχών Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυοστόμου, εορτάσθηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Φρουμεντίου της Αδδίς Αμπέμπα στην Αιθιοπία την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024.

Ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ, μαζί με τον Οσιοτ. Ιερομ. Αιδέσιο και παρευρέθησαν οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι μαθήτριες, του Ελληνικού Σχολείου της Παροικίας.

Παρόντες η κ. Βέρα Μαρκοπούλου, Διευθύνουσα του Προξενικού Γραφείου της Ελλάδος, ο Εκ. Οδυσσέας Παρρής, Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας και ο Διευθυντής του “Μίχειου” Λυκείου κ. Γεώργιος Φίλης.

Ενώπιον της Ιεράς Εικόνος τελέσθηκε η Αρτοκλασία προς τιμήν των Αγίων Τριών Ιεραρχών, υπέρ υγείας, φωτισμού και ενισχύσεως των διδασκόντων και διδασκομένων.

Τον πανηγυρικό λόγο εκφώνησε ο εκπαιδευτικός κ. Αριστείδης Γιαννακός.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την Βασιλόπιτα, ευχόμενος καλή και ευλογημένη χρονιά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων