05/12/2022 05/12/2022 Μέσα σε κατανυκτικό κλίμα και με την πρέπουσα λαμπρότητα, εορτάστηκε και φέτος, η μνήμη του Οσίου Πατρός Σάββα του Ηγιασμένου, του κατά τον ιερό υμνωδό, ποδηγέτη των Mοναστών, στην Αλεξάνδρεια. Του Μεγάλου Πατριαρχικού και Πανηγυρικού Εσπερινού, προεξήρχε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, ενώ συμπροσευχόμενοι παρέστησαν ο Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας,...
05 Δεκεμβρίου, 2022 - 17:42
Τελευταία ενημέρωση: 05/12/2022 - 17:41

Η εορτή του Αγίου Σάββα στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Σάββα στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Μέσα σε κατανυκτικό κλίμα και με την πρέπουσα λαμπρότητα, εορτάστηκε και φέτος, η μνήμη του Οσίου Πατρός Σάββα του Ηγιασμένου, του κατά τον ιερό υμνωδό, ποδηγέτη των Mοναστών, στην Αλεξάνδρεια.

Του Μεγάλου Πατριαρχικού και Πανηγυρικού Εσπερινού, προεξήρχε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, ενώ συμπροσευχόμενοι παρέστησαν ο Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πηλουσίου κ. Νάρκισσος, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμιάθεως κ. Γερμανός και ο Ιερός Κλήρος της Αλεξάνδρειας.

Την κυριώνυμο ημέρα, Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2022, ο Πάπας και Πατριάρχης κ.κ. Θεόδωρος Β’, χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής, συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λεοντοπόλεως, κ. Γαβρηίλ, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πηλουσίου, κ. Ναρκίσσου και του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Ταμιάθεως κ. Γερμανού. Το Ιερό Βήμα πλαισίωσαν ο Σχολάρχης της Ιεράς Πατριαρχικής Σχολής του Αγίου Αθανασίου Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Ισαάκ Τσαπόγλου και κληρικοί του Πατριαρχείου.

Με λόγια πατρικής αγάπης, απευθύνθηκε ο Μακαριώτατος προς τους πιστούς, στους οποίους ευχήθηκε, ο Άγιος Σάββας που εορτάζει σήμερα, αλλά και ο Άγιος Νικόλαος που θα εορτάσει αύριο, να είναι παρηγορία, ευλογία και θαλπωρή στις ζωές όλων των πιστών και των οικογενειών τους.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων