12/07/2023 12/07/2023 Τη μνήμη του Αγίου Σωφρονίου του Έσσεξ τίμησαν χθες στην Ιερά Επισκοπή Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης καθώς προς τιμήν του Αγίου είναι αφιερωμένος ιερός ναός στη Νότια Μαδαγασκάρη. Των ιερών ακολουθιών προεξήρχε ο Επίσκοπος κ. Πρόδρομος. Συλλειτούργησαν κληρικοί της Επισκοπής. “Αν Άγιον Όρος είναι ο τρόπος του αγιασμού και όχι ο γεωγραφικός τόπος, τότε μια...
12 Ιουλίου, 2023 - 10:46

Η εορτή του Αγίου Σωφρονίου του Έσσεξ στη Νότια Μαδαγασκάρη

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Σωφρονίου του Έσσεξ στη Νότια Μαδαγασκάρη

Τη μνήμη του Αγίου Σωφρονίου του Έσσεξ τίμησαν χθες στην Ιερά Επισκοπή Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης καθώς προς τιμήν του Αγίου είναι αφιερωμένος ιερός ναός στη Νότια Μαδαγασκάρη.

Των ιερών ακολουθιών προεξήρχε ο Επίσκοπος κ. Πρόδρομος. Συλλειτούργησαν κληρικοί της Επισκοπής.

“Αν Άγιον Όρος είναι ο τρόπος του αγιασμού και όχι ο γεωγραφικός τόπος, τότε μια μέρα στα νότια της Μαδαγασκάρης ίσως πούμε ότι είμαστε κι εμείς ένα μικρό Άγιο Όρος”, έγραψε σε ανάρτησή του ο Θεοφιλέστατος εκφράζοντας τη μεγάλη πνευματική χαρά την οποία την ενισχύουν κάθε φορά οι Αγιορείτικες μορφές Αγίων που κοσμούν το τέμπλο του ναού.

“Άλλωστε, εδώ στέκει ο Άγιος Σιλουανός ο Αθωνίτης και το παιδί του Άγιος Σωφρόνιος, οι νεοφανείς άγιοι που άνθισαν στο στη χερσόνησο του Άθω, εδώ κάποιοι χριστιανοί μαθαίνουν να λένε την ευχή σε γλώσσα ξένη. Εδώ μαθαίνουμε να μην ψάχνουμε που βρίσκονται οι άγιοι του καιρού μας παρά προσπαθούμε να γίνουμε εμείς ένας απ’ αυτούς. Είθε κι ένας μόνο να το καταφέρει, μπας και τραβήξει κι εμάς μαζί του”, καταλήγει η ανάρτησή του Επισκόπου Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων