29/12/2023 30/12/2023 Η μνήμη του Αγίου Ενδόξου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου εορτάστηκε την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023 στην πανηγυρίζουσα Ενορία Αγίου Στεφάνου Καράμας στην Τανζανία. Της πανηγύρεως προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομος και συμμετείχαν ο εφημέριος π. Τιμόθεος, ο π. Μάρκος εφημέριος Ρουκόμας και ο Διάκονος Ντάτιος. Παρά τη σφοδρή βροχόπτωση συμμετείχαν...
29 Δεκεμβρίου, 2023 - 18:54
Τελευταία ενημέρωση: 30/12/2023 - 21:56

Η εορτή του Αγίου Στεφάνου στην Τανζανία

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Στεφάνου στην Τανζανία

Η μνήμη του Αγίου Ενδόξου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου εορτάστηκε την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023 στην πανηγυρίζουσα Ενορία Αγίου Στεφάνου Καράμας στην Τανζανία.

Της πανηγύρεως προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομος και συμμετείχαν ο εφημέριος π. Τιμόθεος, ο π. Μάρκος εφημέριος Ρουκόμας και ο Διάκονος Ντάτιος.

Παρά τη σφοδρή βροχόπτωση συμμετείχαν αρκετοί Χριστιανοί της Καράμας, αλλά και γειτονικών Ενορίων που περπάτησαν μέσα στη βροχή και στη λάσπη.

Ταυτόχρονα τιμήθηκε και η μνήμη του μακαριστού μοναχού Στεφάνου Γέροντος του Ιερού Κελλιού Αγίου Νεκταρίου Μπούραντα Μονής Ξενοφώντος, ευεργέτου της Ενορίας με την ευκαιρία συμπλήρωσης εννέα μηνών από την κοίμηση του.

“Makumbuso ya mille” (αιώνια η μνήμη) έψαλλαν οι Χριστιανοί ευχαριστώντας τον μακαριστό Γέροντα.

Λόγω της βροχής οι πιστοί αρκέστηκαν να τραγουδήσουν και να συνομιλήσουν με τον Επίσκοπο τους μελετώντας τις Πράξεις των Αποστόλων που μιλούσαν για τον Πρωτομάρτυρα Στέφανο.

Έτσι απλά και αγαπητικά τιμήθηκαν ο Άγιος Στέφανος και ο Μοναχός Στέφανος, ο ευεργέτης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων