27/11/2023 27/11/2023 Το πρωί της Κυριακής 26 Νοεμβρίου 2023, ημέρα εορτής του Αγίου Στυλιανού, Προστάτη και Θεραπευτή των παιδιών, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο μιλώντας στο εκκλησίασμα για την πολύ χαρακτηριστική αλλά και συγκινητική εικόνα που δείχνει τον Άγιο Στυλιανό με ένα μωρό στην αγκαλιά του. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον Μικρασιάτη Άγιο Στυλιανό...
27 Νοεμβρίου, 2023 - 19:17
Τελευταία ενημέρωση: 27/11/2023 - 19:50

Η εορτή του Αγίου Στυλιανού στη Ζάμπια

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Στυλιανού στη Ζάμπια

Το πρωί της Κυριακής 26 Νοεμβρίου 2023, ημέρα εορτής του Αγίου Στυλιανού, Προστάτη και Θεραπευτή των παιδιών, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο μιλώντας στο εκκλησίασμα για την πολύ χαρακτηριστική αλλά και συγκινητική εικόνα που δείχνει τον Άγιο Στυλιανό με ένα μωρό στην αγκαλιά του.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον Μικρασιάτη Άγιο Στυλιανό τον Παφλαγόνα ότι είναι ο Προστάτης των βρεφών και των παιδιών, γιατρός της αγκαλιάς και της τεκνογονίας που βοηθούσε τα άτεκνα ζευγάρια να τεκνοποιήσουν.

Ακολούθησε προσφορά γεύματος στον περίβολο του Ιερού Ναού του Αγίου Βασιλείου στο Ιεραποστολικό Κέντρο στη Λουσάκα.

Να σημειωθεί πως την Κυριακή 26 Νοέμβριου 2023 ήταν η επταετής επέτειος της εκλογής του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ιωάννη από Μοζαμβίκης – Ζάμπιας και Μαλάουι.

Οι ιερείς έκοψαν τούρτα ευχαριστώντας τον Ποιμενάρχη τους για την άγρυπνη μέριμνά του, την περισσή πατρική αγάπη, την πνευματική στήριξη, την ευλογία.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων