12/01/2024 12/01/2024 Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Μάρκου Κινσάσας ιερούργησε ο Μητροπολίτης Κινσάσας Θεοδόσιος τιμώντας την μνήμη του προστάτου του Αγίου Οσίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου. Μαζί του λειτούργησαν ο Προϊστάμενος της Αδελφότητας Θεολόγων Ο ΣΩΤΗΡ Αρχιμανδρίτης Αστέριος Χατζηνικολάου, ο αδερφός της αυτής Αδελφότητας Αρχιμανδρίτης Χριστόφορος Μυτιλήνης, Ιεροκήρυκας της Ι Μητροπόλεως Πατρών, (ο οποίος χθες στον Αρχιερατικο...
12 Ιανουαρίου, 2024 - 13:31
Τελευταία ενημέρωση: 12/01/2024 - 13:32

Η εορτή του Αγίου Θεοδοσίου στην Κινσάσα

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Θεοδοσίου στην Κινσάσα

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Μάρκου Κινσάσας ιερούργησε ο Μητροπολίτης Κινσάσας Θεοδόσιος τιμώντας την μνήμη του προστάτου του Αγίου Οσίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου.

Μαζί του λειτούργησαν ο Προϊστάμενος της Αδελφότητας Θεολόγων Ο ΣΩΤΗΡ Αρχιμανδρίτης Αστέριος Χατζηνικολάου, ο αδερφός της αυτής Αδελφότητας Αρχιμανδρίτης Χριστόφορος Μυτιλήνης, Ιεροκήρυκας της Ι Μητροπόλεως Πατρών, (ο οποίος χθες στον Αρχιερατικο Εσπερινό κήρυξε τον θείο λόγο) και πολλοί κληρικοί της Μητροπόλεως.

Οι δύο πατέρες βρίσκονται αυτόν τον καιρό στο Κονγκό για να συμβάλλουν και αυτοί με τον τρόπο τους στην ιεραποστολική σπορά των Μητροπόλεων Κινσάσας και Κανάγκας. Ο Μητροπολίτης κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέλεσε την χειροτονία του μοναχού Βαρνάβα. Το Θείο κήρυγμα διηκόνησε ο π. Αστέριος με τον πάντα μεστό πνευματικό και θεολογικό του λόγο. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιωτατος ευλόγησε την βασιλόπιτα των νέων της Μητροπόλεως Κινσάσας και ευχήθηκε τα δέοντα. Εδραξε της ευκαιρίας και στο πρόσωπο του πατρός Αστερίου ευχαρίστησε την Αδελφότητα Θεολόγων “Ο ΣΩΤΗΡ” που εδω και πενήντα χρόνια προσφέρει ποικιλοτρόπος τα μέγιστα στην Ορθόδοξη Εκκλησία του Κονγκό. Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε τον Μακαριωτάτο Πάπα και Πατριάρχη Αλαξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ Θεοδώρο τον Β , για την συνεχόμενη συμπαράσταση στο έργο της Ιεραποστολικής Μητροπόλεως Κινσάσας. Ο π. Αστεριος μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας μίλησε στους νέους της Κινσάσα με θεολογικό πνευματικό θέμα αναφερθεις στη μοναδικοτητα του Θεανθρωπινου πρόσωπου του Κυρίου Ιησού Χριστου του μόνου Σωτήρος και Λυτρωτού του ανθρώπου.

Μετά την ομιλία ακολουθήσαν αξιόλογες ερωτήσεις από νέους και νέες της Μητροπόλεως οι οποίοι εξέφρασαν τις βαθύτερες πνευματικές αναζητήσεις τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων