27/10/2019 27/10/2019    Την επέτειο του “ΌΧΙ” θα εορτάσουν σήμερα σε χώρα της Αφρικής. Αναλυτικότερα σήμερα στην Ελληνική κοινότητα της Λουσάκα, πρωτεύουσα της Ζάμπιας θα εορτασθεί η εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημήτριου και η επέτειος του «ΟΧΙ». Αρχικά θα τελεσθεί Πανηγυρική Αρχιερατική θεία λειτουργία Ιερουργουντος του Σεβ Μητρόπολιτη Ζάμπιας κ Ιωάννη στις 10.30π.μ στον Ιερό Ναό Αγίου...
27 Οκτωβρίου, 2019 - 9:54
Τελευταία ενημέρωση: 27/10/2019 - 9:52

Η επέτειος του “ΟΧΙ” στη μακρινή Ζάμπια

Διαδώστε:
Η επέτειος του “ΟΧΙ” στη μακρινή Ζάμπια

   Την επέτειο του “ΌΧΙ” θα εορτάσουν σήμερα σε χώρα της Αφρικής. Αναλυτικότερα σήμερα στην Ελληνική κοινότητα της Λουσάκα, πρωτεύουσα της Ζάμπιας θα εορτασθεί η εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημήτριου και η επέτειος του «ΟΧΙ».

Αρχικά θα τελεσθεί Πανηγυρική Αρχιερατική θεία λειτουργία Ιερουργουντος του Σεβ Μητρόπολιτη Ζάμπιας κ Ιωάννη στις 10.30π.μ στον Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου με Αρτοκλασία για την εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημήτριου. Θα ακολουθήσει Δοξολογία για την εθνική εορτή, ενώ η εκφώνηση του πανηγυρικού λόγου της ημέρας θα γίνει από τον Γεν. πρόξενο της Ελλάδας κ.Μιχαήλ Κρούπνικ. Στη συνέχεια η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου απο τα παιδιά του Ελληνικού σχολείου και η Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων.
Τέλος θα λάβει χώρα Σχολική εορτή στην αίθουσα της κοινότητας.

   Η Λουσάκα είναι πόλη και πρωτεύουσα της Ζάμπιας και αποτελεί έδρα ομώνυμου διαμερίσματος, στο νοτιοκεντρικό τμήμα της χώρας. Ιδρύθηκε από Ευρωπαίους αποίκους στις αρχές του 20ου αιώνα. Αριθμεί 1.084.703 κατοίκους (με βάση την απογραφή πληθυσμού του 2000) και βρίσκεται σε υψόμετρο 1.300 μ.
  Στη Λουσάκα εδρεύει πανεπιστήμιο και μεταξύ άλλων, η Εταιρεία Προστασίας Αγρίων Ζώων. Είναι επίσης έδρα της κυβέρνησης και στεγάζει το κτήριο της Εθνοσυνέλευσης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων