06/10/2021 06/10/2021 Η μνήμη του Οσίου Ευδοκίμου του Βατοπαιδινού εορτάστηκε στην Επισκοπή Μπουκόμπας την Τρίτη 5 Οκτωβρίου, καθώς ο Γενικός Πατριαρχικός Επίτροπος Μπουκόμπας Τανζανίας Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Μαϊδώνης ευλαβείται και τιμά τον άγιο από τα χρόνια της διακονίας του στην Αρναία Χαλκιδικής. Στο πλαίσιο των εορταστικών ακολουθιών τελέστηκε και δέηση για τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής...
06 Οκτωβρίου, 2021 - 17:21
Τελευταία ενημέρωση: 06/10/2021 - 17:09

Η Επισκοπή Μπουκόμπας εόρτασε τον Άγιο Ευδόκιμο Βατοπαιδινό

Διαδώστε:
Η Επισκοπή Μπουκόμπας εόρτασε τον Άγιο Ευδόκιμο Βατοπαιδινό

Η μνήμη του Οσίου Ευδοκίμου του Βατοπαιδινού εορτάστηκε στην Επισκοπή Μπουκόμπας την Τρίτη 5 Οκτωβρίου, καθώς ο Γενικός Πατριαρχικός Επίτροπος Μπουκόμπας Τανζανίας Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Μαϊδώνης ευλαβείται και τιμά τον άγιο από τα χρόνια της διακονίας του στην Αρναία Χαλκιδικής.

Στο πλαίσιο των εορταστικών ακολουθιών τελέστηκε και δέηση για τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ, προκειμένου να τον διατηρήσει ο Άγιος “αδιάφθορον”μέσα από τις δοκιμασίες, όπως εκείνος έμεινε άφθορος και ευωδιάζων τόσους αιώνες, καθώς ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γενικός Πατριαρχικός Επίτροπος π. Χρυσόστομος Μαϊδώνης.

Η συγκεκριμένη κίνηση αποτέλεσε μια ένδειξη ευγνωμοσύνης προς την Μονή Βατοπαιδίου για την συνεχή ενίσχυση της μηνιαίας μισθοδοσίας των κληρικών της φτωχής Επισκοπής της Μπουκόμπας Τανζανίας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων