07/06/2020 07/06/2020 Με κάθε θρησκευτική μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε και φέτος στην Μητρόπολη Ζάμπιας η μεγάλη εορτή της Πεντηκοστής. Σήμερα το πρωί (Κυριακή 7 Ιουνίου), τελέσθηκε ο Όρθρος και εν συνεχεία Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ιωάννη, όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο των υγειονομικών υπηρεσιών της Ζάμπιας. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε, κατά το...
07 Ιουνίου, 2020 - 22:53

Η γιορτή της Πεντηκοστής στην Ζάμπια

Διαδώστε:
Η γιορτή της Πεντηκοστής στην Ζάμπια

Με κάθε θρησκευτική μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε και φέτος στην Μητρόπολη Ζάμπιας η μεγάλη εορτή της Πεντηκοστής. Σήμερα το πρωί (Κυριακή 7 Ιουνίου), τελέσθηκε ο Όρθρος και εν συνεχεία Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ιωάννη, όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο των υγειονομικών υπηρεσιών της Ζάμπιας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε, κατά το τυπικό, ο Εσπερινός της Γονυκλισίας και διαβάστηκαν από τον Μητροπολίτη οι προκαθορισμένες ευχές της Ακολουθίας του Εσπερινού.

Στο τέλος της Ιερής ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος μίλησε προς το εκκλησίασμα αναφερόμενος στην «μετά κορωνοϊό εποχή και στα θεολογικά και στα υποστατικά ιδιώματα του Αγίου Πνεύματος του τρίτου προσώπου της Αγίας Τριάδος.
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μεταξύ άλλων, επίσης αναφέρθηκε στις φανερώσεις της Αγίας Τριάδος τόσο στην Παλαιά όσο και στην Καινή Διαθήκη, τονίζοντας, ότι πρέπει να ενδυθούμε την αρετή της ταπεινοφροσύνης και να περιφρουρούμε τις ιδιότητες του, διότι το Πανάγιο Πνεύμα αναπαύεται σε αγνές και καθαρές καρδιές.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε επίσης στις ειδικές εκδηλώσεις που θα γίνουν του χρόνου το καλοκαίρι για τον εορτασμό της εθνικής μας παλιγγενεσίας ενόψει της συμπλήρωσης 200 ετών, 1821 – 2021, όπως επίσης και για τις Εορταστικές Εκδηλώσεις επί τη συμπληρώσει 70 ετών της Ελληνικής παροικίας της Ζάμπιας και ότι μέχρι τους εορτασμούς θα εκδοθεί προς τιμήν της Ελληνικής παροικίας και το ειδικό λεύκωμα, που επί πενταετίας ετοιμάζει η Μητρόπολης από το αρχειοθετημένο υλικό του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής και της Μητρόπολης της Ζαμπιας και το οποίο επεξεργάζεται ειδική επιστημονική επιτροπή.

Εν συνεχεία τελέστηκε με κατάνυξη το καθιερωμένο μνημόσυνο των ευεργετών της Ελληνικής παροικίας της Λουσάκα.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων