15/02/2019 15/02/2019 Η Ιερά Μητρόπολη Μπραζαβίλ και Γκαμπόν αναμένει με χαρά και πνευματική ευφορία την άφιξη της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου Β’, ο Οποίος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Δημοκρατία του Κονγκό-Μπραζαβίλ από 15ης έως 19ης Φεβρουαρίου 2019. Στα πλαίσια της ως άνω επισκέψεως ο Μακαριώτατος θα έχει συνάντηση με τον Εξοχ. Πρόεδρο...
15 Φεβρουαρίου, 2019 - 8:48

Η Ι.Μ. Μπραζαβίλ υποδέχεται τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας

Διαδώστε:
Η Ι.Μ. Μπραζαβίλ υποδέχεται τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας

Η Ιερά Μητρόπολη Μπραζαβίλ και Γκαμπόν αναμένει με χαρά και πνευματική ευφορία την άφιξη της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου Β’, ο Οποίος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Δημοκρατία του Κονγκό-Μπραζαβίλ από 15ης έως 19ης Φεβρουαρίου 2019.

Στα πλαίσια της ως άνω επισκέψεως ο Μακαριώτατος θα έχει συνάντηση με τον Εξοχ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Denis Sassou Nquesso, ενώ θα επισκεφθή τις Ενοριακές Κοινότητες Αναστάσεως Κυρίου πρωτευούση&sig maf; Μπραζαβίλ, Αγίας Φωτεινής Pointe-Noire και Αγίας Ειρήνης πόλεως Dolisie, ως και τα εκ θεμελίων προσφάτως ανακαινισθέντα πρότυπα ιδρύματα της Ι.Μητροπόλως: το Ορφανοτροφείο «Άγιος Ευστάθιος», χαρακτηρισθέν &epsilo n;πισήμως ως το καλύτερο κοινωνικό ίδρυμα της χώρας, το Δημοτικό Σχολείο «Φως Εθνών» και τον Ραδιοφωνικό Σταθμό «Η Φωνή της Ορθοδοξίας 96,8 FM».

Κορυφαίο και ιστορικό γεγονός της Πατριαρχικής επισκέψεως είναι ο εγκαινιασμός του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίου Δημητρίου Pointe-Noire (θεμελιωθέντος το έτος 2000 από τον μακαριστό Μητροπολίτη &Kappa ;εντρώας Αφρικής κυρό Τιμόθεο Κοντομέρκο) την Κυριακή 17η Φεβρουαρίου 2019, ημέρα κατά την οποία ο Μακαριώτατος άγει τα σεπτά ονομαστήριά Του.

Σημειώνεται ότι κατά το τρέχον έτος συμπληρώνονται τριάντα πέντε χρόνια από την βάπτιση των πρώτων εξήντα πέντε Κονγκολέζων ορθοδόξων (1984-2019).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων