14/03/2023 14/03/2023 Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Σμύρνης συμπαρίσταται ποικιλοτρόπως στο Ιεραποστολικό έργο της Επισκοπής Μπουκόμπας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών έχει αυξημένη την ιεραποστολική συνείδηση, αλλά συνδέεται και με τον Θεοφιλέστατο Μπουκόμπας κ. Χρυσόστομο λόγω της κοινής Λεσβιακής καταγωγής. Πρόσφατα η Ιερά Μητρόπολη Νέας Σμύρνης προσέφερε το ποσόν, για την αγορά οικοπέδου στην ιεραποστολική ενορία...
14 Μαρτίου, 2023 - 17:50
Τελευταία ενημέρωση: 14/03/2023 - 16:59

Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Σμύρνης αρωγός στο έργο της Επισκοπής Μπουκόμπας – Ανέγερση ναού

Διαδώστε:
Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Σμύρνης αρωγός στο έργο της Επισκοπής Μπουκόμπας – Ανέγερση ναού

Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Σμύρνης συμπαρίσταται ποικιλοτρόπως στο Ιεραποστολικό έργο της Επισκοπής Μπουκόμπας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών έχει αυξημένη την ιεραποστολική συνείδηση, αλλά συνδέεται και με τον Θεοφιλέστατο Μπουκόμπας κ. Χρυσόστομο λόγω της κοινής Λεσβιακής καταγωγής.

Πρόσφατα η Ιερά Μητρόπολη Νέας Σμύρνης προσέφερε το ποσόν, για την αγορά οικοπέδου στην ιεραποστολική ενορία της Αγίας Φωτεινής Byamtemba στα σύνορα με την Ουγκάντα. Ο Εφημέριος π. Χαράλαμπος Karumuna έκανε ιεραποστολή σε αυτό το χωριό και μετά από κατήχηση έγινε η βάπτιση των πρώτων Χριστιανών στις 17 Ιουλίου 2022. Ο Θεοφιλέστατος που έκανε τις βαπτίσεις αφιέρωσε στην Αγία Μεγαλομάρτυρα και Ισαπόστολο Φωτεινή την νέα αυτή Ενορία.

Οι Χριστιανοί και οι κατηχούμενοι μαζεύονται για κατήχηση και Θεία Λειτουργία κάτω από ένα δένδρο μπροστά στο σπίτι του κατηχητή. Οπότε άρχισε και η αναζήτηση οικοπέδου για την ανέγερση Ναού, για να μη βρέχονται όταν λειτουργούνται. Όταν το οικόπεδο βρέθηκε, ο Θεοφιλέστατος κτύπησε την πόρτα της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Σμύρνης, που ανταποκρίθηκε αμέσως. Τα χρήματα στάλθηκαν και το οικόπεδο αγοράσθηκε, προς μεγάλη χαρά του εφημερίου και των Χριστιανών της Αγίας Φωτεινής.

Στη γιορτή της Αγίας Φωτεινής στις 26 Φεβρουαρίου, ο Θεοφιλέστατος μετέβη στην Byamtemba, τέλεσε τον Αγιασμό και αγίασε το οικόπεδο, όπου θα κτισθεί ο Ναός της μεγάλης Ιεραποστόλου της Αφρικής και ενημέρωσε τους πιστούς. Μετέφερε δε και προσέφερε στην Ενορία την ιερά εικόνα της Αγίας Φωτεινής, που αφιερώθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης κ. Συμεών κατά το ιερό συλλείτουργο των δύο Αρχιερέων την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στο Ναό της Αγίας Φωτεινής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων