29/09/2022 29/09/2022 Την ώρα που η δημιουργία της Ρωσικής Εξαρχίας στα εδάφη του Παλαίφατου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και στην ιεραποστολή στην Αφρική βάζει εμπόδια στην επιτέλεση της αποστολής στο έργο της διάδοσης του μηνύματος του Ευαγγελίου, οι ιεραπόστολοι ξεπερνούν τα εμπόδια κηρύττοντας, κατηχώντας και βαπτίζοντας.    Του Νικόλαου Ζαΐμη  Πριν λίγες ημέρες ο Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας...
29 Σεπτεμβρίου, 2022 - 9:26
Τελευταία ενημέρωση: 29/09/2022 - 9:38

Η ιεραποστολή προχωρά παρά τις ενοχλήσεις της Ρωσικής Εξαρχίας

Διαδώστε:
Η ιεραποστολή προχωρά παρά τις ενοχλήσεις της Ρωσικής Εξαρχίας

Την ώρα που η δημιουργία της Ρωσικής Εξαρχίας στα εδάφη του Παλαίφατου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και στην ιεραποστολή στην Αφρική βάζει εμπόδια στην επιτέλεση της αποστολής στο έργο της διάδοσης του μηνύματος του Ευαγγελίου, οι ιεραπόστολοι ξεπερνούν τα εμπόδια κηρύττοντας, κατηχώντας και βαπτίζοντας.   

Του Νικόλαου Ζαΐμη 

Πριν λίγες ημέρες ο Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομος, επισκέφθηκε την νέα Ενορία του Οσίου Ευμενίου Μπουγκάζας και τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στο ναό-τσαντίρι, που ετοίμασαν οι νεοφώτιστοι χριστιανοί με την καθοδήγηση του π. Θεοδώρου.

“Η χαρά ήταν μεγάλη στη συνάντηση του πνευματικού πατέρα με τα πνευματικά παιδιά του. Η παρουσία του Οσίου Ευμενίου φανερή”, αναφέρει η Επισκοπή.

“Δυστυχώς τη χαρά της εν Χριστώ κοινωνίας πήγε να την επισκιάσει η ενόχληση των Ρώσων σχισματικών”, αναφέρει η Ιερά Επισκοπή και εξηγεί τους λόγους. “Ήλθαν την προγούμενη μέρα στην Ενορία και προσπαθούσαν να σπείρουν ζιζάνια. Εμπόδιζαν τους χριστιανούς να έλθουν, διαδίδοντας, ότι δεν θα έλθει ο Επίσκοπος. Το προηγούμενο διάστημα ιεροσπουδαστές της Ιερατικής Σχολής κατά τις διακοπές τους Αύγουστο-Σεπτέμβριο έρχονταν κάθε εβδομάδα και έκαναν κατήχηση στους νεοφώτιστους και προετοίμασαν βαπτίσεις. Εις πείσμα “των πολεμίων” η Θεία Λειτουργία τελέσθηκε με συμμετοχή των πιστών και των κατηχουμένων και προστέθηκαν διά του βαπτίσματος ακόμη 13 ψυχές στην “βασιλεία του Θεού”.

Η έκκληση στον Πατριάρχη Μόσχας

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Χρυσόστομος πριν λίγους μήνες είχε στείλει επιστολή προς τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο στην οποία εξέφρασε τη διαμαρτυρία του για την ενέργεια της Ρωσικής Εκκλησίας ζητώντας του να σταματήσει άμεσα την ενέργεια αυτή.

“Ἡ Ἐκκλησία τοῦ Εὐαγγελιστοῦ Μάρκου συνεχίζει νά ποτίζει τό δένδρο τῆς Ἐκκλησίας μέ τά αἵματα τῶν Μαρτύρων της, Αἰκατερίνης, Προκοπίου, Κύρου καί Ἰωάννου κ.ἄ. καί νά δίνει παράδειγμα μαρτυρίας. Ἡ Μαύρη Ἤπειρος συνεχίζει νά ποτίζεται ἀπό τό Ἱεραποστολικό ἀγῶνα τῶν Ἀποστόλων Μάρκου, Θωμᾶ, Ναθαναήλ, Σίμωνα καί τῶν Ἱεραποστόλων Φρουμεντίου, Νικοδήμου Σαρίκα, Χρυσοστόμου Παπασαραντόπουλου, Χαρίτωνα Πνευματικάκη, Κοσμᾶ Γρηγοριάτη, Ἀθανασίου Ἀνθίδη, Πενταπόλεως Ἰγνατίου, Κισνάσας Νικηφόρου Μικραγιαννανίτου κ.ἄ. Ἀφῆστε τούς Ἀφρικανούς νά «χορτάσουν», νά «ξεδιψάσουν» καί νά «ζήσουν»!”, κατέληγε η Επιστολή.

Διαβάστε επίσης: 

Ο Επίσκοπος Μπουκόμπας Χρυσόστομος στην Pemptousia TV για την Ρωσική εισπήδηση στην Αφρική

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων