07/08/2023 07/08/2023 Η Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος, που γιόρτασε την εορτή της Θείας Μεταμορφώσεως, συνεχίζει την ιεραποστολική μαρτυρία του ορθόδοξου Μοναχισμού στην Ιερά Επισκοπή Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας.  Η απομονωμένη και έρημη Μονή έγινε τα τρία τελευταία χρόνια χώρος Ορθόδοξης Ιεραποστολής προς τις γειτονικές κωμοπόλεις. Ο ιερομοναχος π. Χρυσόστομος, είχε ασκητεύ σει 14 χρόνια μόνος και κράτησε...
07 Αυγούστου, 2023 - 9:49
Τελευταία ενημέρωση: 07/08/2023 - 10:02

Η ιεραποστολική Μονή Μεταμορφώσεως Μπουκόμπας και η βάπτιση 22 νέων χριστιανών

Διαδώστε:
Η ιεραποστολική Μονή Μεταμορφώσεως Μπουκόμπας και η βάπτιση 22 νέων χριστιανών

Η Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος, που γιόρτασε την εορτή της Θείας Μεταμορφώσεως, συνεχίζει την ιεραποστολική μαρτυρία του ορθόδοξου Μοναχισμού στην Ιερά Επισκοπή Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας. 

Η απομονωμένη και έρημη Μονή έγινε τα τρία τελευταία χρόνια χώρος Ορθόδοξης Ιεραποστολής προς τις γειτονικές κωμοπόλεις. Ο ιερομοναχος π. Χρυσόστομος, είχε ασκητεύ σει 14 χρόνια μόνος και κράτησε ζωντανή τη Μονή, την οποία ίδρυσε ο Αρχιμανδρίτης Αναστάσιος Πογιατζής από το Παραλίμνι της Κύπρου, που διακόνησε την ιεραποστολή για 5 χρόνια.

Ο π. Χρυσόστομος, μετά την μοναχική του αφιέρωση και χειροτονία άρχισε να “αλιεύει” ψυχές, που ζούν πέριξ της Μονής. Δόξα τω Θεώ “η αλιεία θαυμαστή”! Οι χριστιανοί και οι κατηχούμενοι έχουν για πνευματικό τους κέντρο τη Μονή.

Στην πανήγυρη της Μονής λειτούργησε στις 5 Αυγούστου ο Επίσκοπος Μπουκόμπας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος μετά την Θεία Λειτουργία βάπτισε 22 νέους χριστιανούς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων