15/04/2023 17/04/2023 Με θρησκευτική κατάνυξη ετελέσθησαν σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Αλεξανδρείας οι Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος. Η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ επισκέφθηκε τις Ενοριακές Κοινότητες της Μεγάλης Πόλεως και προεξήρχε των Ιερών Ακολουθιών Ιδιαιτέρως σημειώνεται η κατά το έθος τέλεση της Θείας Λειτουργίας των Προηγιασμένων Δώρων...
15 Απριλίου, 2023 - 21:40
Τελευταία ενημέρωση: 17/04/2023 - 1:13

Η Μεγάλη Εβδομάδα στην Αλεξάνδρεια

Διαδώστε:
Η Μεγάλη Εβδομάδα στην Αλεξάνδρεια

Με θρησκευτική κατάνυξη ετελέσθησαν σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Αλεξανδρείας οι Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος. Η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ επισκέφθηκε τις Ενοριακές Κοινότητες της Μεγάλης Πόλεως και προεξήρχε των Ιερών Ακολουθιών

Ιδιαιτέρως σημειώνεται η κατά το έθος τέλεση της Θείας Λειτουργίας των Προηγιασμένων Δώρων από τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο την Μεγάλη Δευτέρα στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου, η Ακολουθία των Αγίων Παθών και του Επιταφίου Θρήνου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η περιφορά του ιερού Επιταφίου πέριξ αυτού, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου, τον οποίο επλαισίωνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυκράτιδος κ. Παντελεήμων, Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, με την συνοδεία του Σώματος των Ελλήνων Προσκόπων και την παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια κ. Αθανασίου Κοτσιώνη, του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητος κ. Ανδρέα Βαφειάδη, του Προέδρου του Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Βύρωνος Βαφειάδη, της Προέδρου του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας και του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων κας. Λιλίκα Θλιβίτη, Προέδρων και μελών ελληνικών συλλόγων και φορέων και πιστών.

Κατά την περιφορά του ιερού Επιταφίου ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ.κ Θεόδωρος Β’ ανέπεμψε δέηση υπερ αναπαύσεως των αοιδίμων Προκατόχων του ενώπιον του Πατριαρχικού Μεγάρου, ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους Πρόεδρους της Αιγυπτιακής και της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως και προς την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, για την αμέριστη στήριξη των αντιστοίχων κρατών προς προς το παλαίφατο Πατριαρχείο.

Ωσαύτως, εξέφρασε τον δίκαιο έπαινο και τις πατρικές ευχές του προς την σεπτή Ιεραρχία και τον ιερό κλήρο για την θυσιαστική διακονία και το πολυμερές ιεραποστολικό έργο τους προς τους λαούς της Αφρικής.

Το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής προηγήθηκε η τέλεση της Ακολουθίας των Μεγάλων Ωρών και του Εσπερινού της Αποκαθηλώσεως στον Ιερό Ναό Οσίου Σάββα, ενώ αργότερα ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ.κ Θεόδωρος Β’ επισκέφθηκε προσκυνηματικώς όλους τους Ναούς και το Ελληνικό Κοιμητήριο της Μεγάλης Πόλεως, όπου ανέπεμψε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των απ’ αιώνων κεκοιμημένων χριστιανών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων