07/01/2021 07/01/2021 «Σε αυτήν τη μεγάλη πόλη της Αλεξανδρείας, θα ήθελα να ευχαριστήσουμε τον Θεό, που με την άδεια των κρατικών αρχών, έχουμε αυτή τη δυνατότητα να κρατάμε ανοικτές τις εκκλησίες μας. Και να χαιρετίσουμε σήμερα τα αδέλφια μας στην Ελλάδα, τον Πρωθυπουργό, τον Αρχιεπίσκοπο, την Κύπρο μας, τον Πρόεδρο και τον Αρχιεπίσκοπο», υπογράμμισε ο Πάπας και...
07 Ιανουαρίου, 2021 - 8:43
Τελευταία ενημέρωση: 07/01/2021 - 8:47

“Η Μεσόγειος στέλνει μήνυμα συμφιλίωσης”

Διαδώστε:
“Η Μεσόγειος στέλνει μήνυμα συμφιλίωσης”

«Σε αυτήν τη μεγάλη πόλη της Αλεξανδρείας, θα ήθελα να ευχαριστήσουμε τον Θεό, που με την άδεια των κρατικών αρχών, έχουμε αυτή τη δυνατότητα να κρατάμε ανοικτές τις εκκλησίες μας. Και να χαιρετίσουμε σήμερα τα αδέλφια μας στην Ελλάδα, τον Πρωθυπουργό, τον Αρχιεπίσκοπο, την Κύπρο μας, τον Πρόεδρο και τον Αρχιεπίσκοπο», υπογράμμισε ο Πάπας και πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής μετά την τελετή του Μεγάλου Αγιασμού στον ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας.

Ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Παλαίφατου Πατριαρχείου ευχαρίστησε τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια Αθανάσιο Κοτσιώνη για την παρουσία του
«Η ευλογία του Θεού να είναι κοντά μας, να έρθουν πάλι οι παλιές όμορφες ημέρες, και όλοι μαζί – σαν μία οικογένεια – να έχουμε πάντα την ευλογία του Χριστού. Αυτή η μοναξιά κουράζει τον άνθρωπο. Όταν είμαστε όλοι μαζί είναι ο παράδεισος πάνω στη γη», επεσήμανε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, ευχόμενος «η ευλογία του βαπτισθέντος Ιησού Χριστού να είναι κουράγιο, ελπίδα και φως μέσα στο σκοτάδι – και πολλές φορές στην απογοήτευση – της πανδημίας. Και η Μεσόγειός μας, που αγιάζεται τόσα χρόνια, να στείλει σήμερα το μήνυμα της συμφιλίωσης των λαών».
Για πρώτη φορά φέτος δεν πραγματοποιήθηκε η τελετή του Καθαγιασμού των Υδάτων της Μεσογείου από τις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος δεν έριξε τον Τίμιο Σταυρό στη θάλασσα

Παρόλα αυτά ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας επισκέφθηκε τον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αλεξανδρείας ευλόγησε και έκοψε την πατροπαράδοτη βασιλόπιτα, με ελάχιστους προσκεκλημένους λόγω των μέτρων από τις κρατικές αρχές κατά της πανδημίας.
Επίσης, ευχαρίστησε τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια κ. Αθανάσιο Κοτσιώνη, χαρακτηρίζοντάς τον «βράχο και φίλο πραγματικός για το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και στο πρόσωπό του ευχαρίστησε «τη μητέρα μας, την Ελλάδα, που πάντοτε απλώνει τα φτερά της και αγκαλιάζει τα παιδιά της όπου κι αν βρίσκονται και ιδιαίτερα τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας ΥΠΕΞ κ. Νίκο Δένδια και όλη την ελληνική κυβέρνηση για τη στήριξή τους στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, καθώς και στην Κύπρο και την Αφρική, την ήπειρο του μέλλοντος.
«Ο Τίμιος Σταυρός που φώτισε τα ύδατα να χαρίσει ειρήνη στον κόσμο και απαλλαγή εκ της πανδημίας», ευχήθηκε ο Πατριάρχης Θεόδωρος και κατέληξε λέγοντας «ο Ελληνικός Ναυτικός Όμιλος, ένας δεύτερος φάρος της Αλεξάνδρειας που πάντοτε θα φωτίζει όλους».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων