02/11/2023 02/11/2023 Στον εορτάζοντα Ναό του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία στο Κίτουε της Κυέρουας τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Επίσκοπος Μπουκόμπας κ. Χρυσόστομος χθες, Τετάρτη 1 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή των ιερέων της περιοχής και πολλών πιστών. Στο κήρυγμα του ο Επίσκοπος παρουσίασε το βίο του Οσίου Δαυίδ και τόνισε η σημασία του μοναχισμού για την...
02 Νοεμβρίου, 2023 - 12:46
Τελευταία ενημέρωση: 02/11/2023 - 12:57

Η Μονή του Οσίου Δαυίδ ευεργέτης της Επισκοπής Μπουκόμπας

Διαδώστε:
Η Μονή του Οσίου Δαυίδ ευεργέτης της Επισκοπής Μπουκόμπας

Στον εορτάζοντα Ναό του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία στο Κίτουε της Κυέρουας τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Επίσκοπος Μπουκόμπας κ. Χρυσόστομος χθες, Τετάρτη 1 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή των ιερέων της περιοχής και πολλών πιστών.

Στο κήρυγμα του ο Επίσκοπος παρουσίασε το βίο του Οσίου Δαυίδ και τόνισε η σημασία του μοναχισμού για την Εκκλησία. Εξήγησε τι σημαίνει μοναχός και ποια είναι η ζωή του, όπως την βίωσε ο Όσιος Δαυίδ.

Τόνισε, ότι “η σημερινή Μονή του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία έκτισε δύο Ναούς στην Επισκοπή Μπουκόμπας επί ηγουμενίας του μακαριστού Γέροντος Κυρίλλου και επί Επισκόπου Ιερωνύμου. Πρόκειται για το Ναό του Οσίου Δαυίδ στο Κίτουε και του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου στο Ικόντο”.

Στο τέλος αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τον Όσιο Ιάκωβο που ανέδειξε η Μονή, και τα θαύματα που επετέλεσε στην Επισκοπή το καλοκαίρι του 2021. Για το λόγο αυτό και από ευγνωμοσύνη προς την Μονή του Οσίου Δαυίδ το παρεκκλήσιο του Επισκοπείου στη Μουάνζα αφιερώθηκε στον Όσιο Ιάκωβο. Τόνισε δε ότι η Μονή του Οσίου Δαυίδ είναι ο μεγάλος ευεργέτης της Επισκοπής, που ζητά μιμητές.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων