29/06/2022 01/07/2022 Στην Ιερά μονή του Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Κάιρο ο Μέγας Σκευοφύλακας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Παύλος, τέλεσε σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης την πανηγυρική θεία Λειτουργία. Συμπροσευχούμενος παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μέμφιδος και Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου κ. Νικόδημος, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής του Αγίου Γεωργίου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός, καθώς και οι πατέρες της...
29 Ιουνίου, 2022 - 21:45
Τελευταία ενημέρωση: 01/07/2022 - 11:07

Η ομογένεια του Παλαιού Καΐρου τίμησε τους Αποστόλους Πέτρο και Παύλο

Διαδώστε:
Η ομογένεια του Παλαιού Καΐρου τίμησε τους Αποστόλους Πέτρο και Παύλο

Στην Ιερά μονή του Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Κάιρο ο Μέγας Σκευοφύλακας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Παύλος, τέλεσε σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης την πανηγυρική θεία Λειτουργία.

Συμπροσευχούμενος παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μέμφιδος και Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου κ. Νικόδημος, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής του Αγίου Γεωργίου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός, καθώς και οι πατέρες της Μονής. Τους Ύμνους έψαλε ο Πρωτοψάλτης της Ε.Κ.Κ. κ. Αλέξανδρος Ρηγάκης και ο Αραβόφωνος ιεροψάλτης κ. Παΐσιος Μπισόι.

Κηρύσσοντας τον Θείο Λόγο ο Σεβασμιώτατος κ. Νικόδημος αναφέρθηκε στην δύσκολή και γεμάτη αντιξοότητες ζωή των Αγίων, οι οποίοι όπως χαρακτηριστικά είπε περάσανε δια πυρός και σιδήρου και υπέστησαν τα πάνδεινα για να κηρύξουν στα πέρατα του κόσμου τον Λόγο του Χριστού. Εδιώχθησαν, φυλακίστηκαν και στο τέλος μαρτύρησαν για την πίστη τους στον Χριστό.

Αναφέρθηκε επίσης στην γνωστή ρήση και προτροπή βιονομίας του Αποστόλου Παύλου που θέλει κάθε χριστιανός, όπως και ο ίδιος, να αισθάνεται και να λέει: «ζω δε ουκέτι εγώ, ζη δε εν εμοί Χριστός» (Προς Γαλάτας β΄ 20). Δηλαδή, δε ζω πλέον εγώ, αλλά ζει μέσα μου ο Χριστός.

Και κλείνοντας τον Λόγο του ευχήθηκε στον πατέρα Παύλο, για το ονομαστήριά του, ο Θεός να του δίνει υγεία και δύναμη. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης του ευχήθηκε επίσης να διακονεί επί πολλά έτη τον Χριστό από όποιο μέρος Εκείνος θελήσει.

Στην αντιφώνησή του ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Παύλος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο μέσα από την καρδιά του για τα ζεστά του λόγια και δήλωσε ότι θα υπηρετεί τον Θεό με ζήλο, αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια.

Ακολούθησε κέρασμα στην αίθουσα του Θρόνου για όλους τους παριστάμενους.

Παρακολουθήστε τον Λόγο του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη κ. Νικόδημου και την αντιφώνηση του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη Παύλου:

 

Πηγή ekkairo

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων