04/04/2024 04/04/2024 Η Επισκοπή Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας έχει αφιερώσει το έτος 2024 στην μετάνοια και την εξομολόγηση. Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Ορθοδόξων Νέων “ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑ” έχει προγραμματίσει Συνάξεις Νεολαίας σε κάθε Αρχιερατική Περιφέρεια με την παρουσία του Επισκόπου κ. Χρυσοστόμου και συμμετοχή των νέων των Ενοριών. Έτσι την Κυριακή 31 Μαρτίου με την ευκαιρία της Θείας...
04 Απριλίου, 2024 - 8:57

Η Ορθόδοξη Ιεραποστολή είναι Ιεραποστολή μετάνοιας

Διαδώστε:
Η Ορθόδοξη Ιεραποστολή είναι Ιεραποστολή μετάνοιας

Η Επισκοπή Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας έχει αφιερώσει το έτος 2024 στην μετάνοια και την εξομολόγηση. Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Ορθοδόξων Νέων “ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑ” έχει προγραμματίσει Συνάξεις Νεολαίας σε κάθε Αρχιερατική Περιφέρεια με την παρουσία του Επισκόπου κ. Χρυσοστόμου και συμμετοχή των νέων των Ενοριών.

Έτσι την Κυριακή 31 Μαρτίου με την ευκαιρία της Θείας Λειτουργίας, που τέλεσε ο Θεοφ. Ε πίσκοπος κ. Χρυσόστομος στον Ι. Ν. Παναγίας Μουλέμπας, ήταν παρόντες και 70 νέοι οι οποίοι συμμετείχαν στο Νεανικό Συνέδριο με θέμα την μετάνοια, που ανέπτυξαν ο διάκονος π. Λάζαρος Zakayo με θέμα: “Μετάνοια και εξομολόγηση” και ο πρόεδρος των νέων Μουλέμπας Audax Bosko με θέμα: “Η προετοιμασία για την εξομολόγηση”. Ακολούθησε συζήτηση και ομολογίες των νέων, για την εμειρία που είχαν στην εξομολόγηση τους. Πνευματικές νουθεσίες απηύθυναν και οι παρόντες πνευματικοί πατέρες π. Ιάκωβος, π. Φιλόθεος και π. Ελευθέριος.

Μετά την Ανάστασή Του ο Κύριος έδωσε εντολή στους Αποστόλους να κηρύξουν “επί τω ονόματι αυτού μετάνοιαν και άφεσιν αμαρτι ων επί πάντα τα έθνη”(Λουκ.17,47). Ο Κύριος καθόρισε το περιεχόμενο της ιεραποστολής την μετάνοια. Ο Απόστολος Πέτρος ζήτησε “βάπτισμα και μετάνοι α, στο όνομα του Ιησού Χριστού, για να συγ χωρηθούν οι αμαρτίες σας, κι’ έτσι θα λάβετε τη δωρεά του Αγίου Πνεύματος”(Πραξ. 2, 37 -38) στο πρώτο κήρυγμα μετά την Πεντηκοστή στα Ιεροσόλυμα. Ο Απόστολος Παύλος στην Αθήνα δήλωσε, ότι “ο Θεός παρέβλεψε τα χρόνια της άγνοιας· τώρα όμως απαιτεί απ’ όλους τους ανθρώπους σε κα θε τόπο να μετανοήσουν”(Πραξ.17,30).

Η Εκκλησία μας επομένη του λόγου του Κυρίου κηρύττει παντού και πάντοτε μετάνοια και προσκαλεί στο μυστήριο της Εξομολογήσεως.  Σε όλες δε τις Ακολουθίες προτρέπει τους χριστιανούς “τον υπόλοιπο χρόνο της ζωής ημών εν ειρήνη και μετανοία εκτελέσαι”. Κηρύττει την άφεση των αμαρτιών, που παρέχει η αγάπη Του, καρπός και αποτέλεσμα του Σταυρού και της Αναστάσεως Του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων