22/04/2024 22/04/2024 «Σαν μια φωτιά που κατακαίει τις καρδιές των ανθρώπων τρέχει η Ορθοδοξία στο Κονγκό», έλεγε ο μακαριστός Μητροπολίτης Πενταπόλεως κυρός Ιγνάτιος. Η Ορθοδοξία έφθασε στην Μπάντακα, στην Τσουάπα και στην Γκέμενα. Στην τελευταία ο Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος έστειλε θεολόγο, έγγαμο Ιερέα τον π. Θεόφιλο, ο οποίος εκ του μηδενός έσπειρε τον σπόρο της Ορθοδοξίας....
22 Απριλίου, 2024 - 14:02
Τελευταία ενημέρωση: 22/04/2024 - 14:06

Η Ορθοδοξία στην Γκέμενα του Εκουατέρ

Διαδώστε:
Η Ορθοδοξία στην Γκέμενα του Εκουατέρ

«Σαν μια φωτιά που κατακαίει τις καρδιές των ανθρώπων τρέχει η Ορθοδοξία στο Κονγκό», έλεγε ο μακαριστός Μητροπολίτης Πενταπόλεως κυρός Ιγνάτιος.

Η Ορθοδοξία έφθασε στην Μπάντακα, στην Τσουάπα και στην Γκέμενα. Στην τελευταία ο Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος έστειλε θεολόγο, έγγαμο Ιερέα τον π. Θεόφιλο, ο οποίος εκ του μηδενός έσπειρε τον σπόρο της Ορθοδοξίας.

“Ο σπόρος αυτός με την ευλογία του Κυρίου αυξάνει και πολλαπλασιάζεται. Έτσι αγοράστηκε οικόπεδο στην πόλη με σκοπό να κτισθεί Ιερός Ναός επ’ ονόματι των Αγίων Αρχαγγέλων. Ελλείψει ναού οι ακολουθίες και οι Θείες Λειτουργίες τελούνται άλλοτε σε καλύβα και άλλοτε σε υπαίθριο χώρο. Η Ορθοδοξία τρέχει στο Εκουατέρ. Δόξα τω Θεώ, πάντων ένεκεν!!!”

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων