30/05/2020 30/05/2020 Με αθόρυβο τρόπο η Ορθοδοξία ταξιδεύει στις Αφρικανικές κουλτούρες και πολιτισμούς, που αδημονουν να έρθουν σε επαφή μαζί της. Στην Ανατολική Ζάμπια, στην περιοχή Luangwa, στα σύνορα του Εθνικού Πάρκου του Ζαμπεζη Ποταμού, στο τριεθνές σημείο που διασταυρώνονται τα υδάτινα σύνορα μεταξύ Ζάμπιας, Ζιμπάμπουε και Μοζαμβίκης και συναντιούνται ο Ποταμός Ζαμπεζης με τον ποταμό Luangwa,...
30 Μαΐου, 2020 - 20:56
Τελευταία ενημέρωση: 30/05/2020 - 22:17

Η Ορθοδοξία ταξιδεύει στις Αφρικανικές κουλτούρες

Διαδώστε:
Η Ορθοδοξία ταξιδεύει στις Αφρικανικές κουλτούρες

Με αθόρυβο τρόπο η Ορθοδοξία ταξιδεύει στις Αφρικανικές κουλτούρες και πολιτισμούς, που αδημονουν να έρθουν σε επαφή μαζί της. Στην Ανατολική Ζάμπια, στην περιοχή Luangwa, στα σύνορα του Εθνικού Πάρκου του Ζαμπεζη Ποταμού, στο τριεθνές σημείο που διασταυρώνονται τα υδάτινα σύνορα μεταξύ Ζάμπιας, Ζιμπάμπουε και Μοζαμβίκης και συναντιούνται ο Ποταμός Ζαμπεζης με τον ποταμό Luangwa, όπου διαβιεί η φυλή Chikunda, που μιλάει την τοπική διάλεκτο Nianja, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης πραγματοποίησε ποιμαντική επίσκεψη.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης αυτής, ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με εκπροσώπους της τοπικής ηγεσίας,να ενημερωθεί για τις τρέχουσες ανάγκες του τοπικού πληθυσμού, με ειδική έμφαση στα παιδιά και να χορηγήσει επισιτιστική βοήθεια στα τοπικά χωριά. Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού και έθεσε το θεμέλιο λίθο για τον Νέο Ιερό Ναό της Μητροπόλεως του Αγίου Γερασίμου εν Κεφαλληνία, ο οποίος τοποθετείται στις παρυφές της όχθης του Ποταμού Ζαμπεζη, σε οικόπεδο που παραχωρήθηκε από τον ιδιοκτήτη του Gerasimos Safari Lodge, κ. Ιωάννη Καμινάρη, ο οποίος διορίστηκε ως Υπεύθυνος Ιεραποστολικού Κλιμακίου.

Στα μέσα του επόμενου μήνα πρόκειται να μεταβούν στην περιοχή από τη Λουσάκα Ορθόδοξος ιερέας και κατηχητές, οι οποίοι μιλούν την τοπική γλώσσα για να ενισχύσουν το έργο της κατήχησης μιας και έχουν ήδη ολοκληρωθεί τα λειτουργικά κείμενα της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην τοπική γλώσσα. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ζάμπιας άνοιξε την ιεραποστολική αγκαλιά της σε μια ακόμη περιοχή στην Ανατολική Ζάμπια για να αφουγκραστεί τις ανάγκες των ανθρώπων και να συνδράμει στην απάλυνση του πόνου τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων