31/05/2023 31/05/2023 Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου κα Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γέροντα Ναϊρόμπι κ. Μακάριο την Τρίτη 30 Μαΐου 2023. Η Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής εξέφρασε τον θαυμασμό και την ειλικρινή εκτίμησή της για το θεάρεστο έργο που επιτελείται από την Ιερά Μητρόπολη Ναϊρόμπι, αφότου ιδρύθηκε στην Κένυα η ορθόδοξη ιεραποστολή,...
31 Μαΐου, 2023 - 15:45
Τελευταία ενημέρωση: 31/05/2023 - 15:50

Συνάντηση Μητροπολίτη Ναϊρόμπι με την Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής

Διαδώστε:
Συνάντηση Μητροπολίτη Ναϊρόμπι με την Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου κα Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γέροντα Ναϊρόμπι κ. Μακάριο την Τρίτη 30 Μαΐου 2023.

Η Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής εξέφρασε τον θαυμασμό και την ειλικρινή εκτίμησή της για το θεάρεστο έργο που επιτελείται από την Ιερά Μητρόπολη Ναϊρόμπι, αφότου ιδρύθηκε στην Κένυα η ορθόδοξη ιεραποστολή, το 1958, μετουσιώνοντας σε πράξη το όραμα του Αρχιεπισκόπου και εθνάρχη της Κύπρου Μακαρίου Γ’ για την ίδρυση επίσημης αναγνωρισμένης ορθόδοξης εκκλησίας στη χώρα αυτή. Η κα Δημητρίου επισήμανε περαιτέρω την ανιδιοτελή αφοσίωση του Μητροπολίτη κ. Μακάριου, ο οποίος για 45 χρόνια συμβάλλει ποικιλοτρόπως στην προσφορά της ιεραποστολής προς το ποίμνιο και γενικότερα τον λαό της Κένυας. Εξέφρασε παράλληλα την ετοιμότητα της Βουλής των Αντιπροσώπων να συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο προς ενίσχυση του ιεραποστολικού έργου στην Κένυα.

Ο Μητροπολίτης Ναϊρόμπι αναφέρθηκε στις δράσεις της ιεραποστολής, σημειώνοντας ότι αυτές επιμερίζονται, τόσο στο πεδίο της φιλανθρωπίας με την παροχή τροφίμων και άλλων αναγκαίων ειδών διαβίωσης, όσο και στην παροχή δωρεάν παιδείας και τεχνικής κατάρτισης σε διάφορα στάδια της εκπαίδευσης. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στη λειτουργία της Ορθόδοξης Πατριαρχικής Σχολής «Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος ο Γ’», στην οποία, όπως επισήμανε, εκπαιδεύονται Αφρικανοί ιεροσπουδαστές για να υπηρετήσουν στις πιο πολλές χώρες της αφρικανικής ηπείρου, υπό τη δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων