07/06/2023 07/06/2023 Ολοκληρώθηκε με τη χάρη του Θεού η ανέγερση του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης στην Αρούσα της Τανζανίας, με την ευχή  η χάρις του Αγίου Πνεύματος να ευλογεί το έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής σε ολόκληρη την Αφρική, ώστε το Ευαγγέλιο του Χριστού να γίνει γνωστό σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Την Κυριακή της Πεντηκοστής το...
07 Ιουνίου, 2023 - 20:15
Τελευταία ενημέρωση: 07/06/2023 - 20:02

Η πρώτη Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίας Αικατερίνης στην Τανζανία

Διαδώστε:
Η πρώτη Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίας Αικατερίνης στην Τανζανία

Ολοκληρώθηκε με τη χάρη του Θεού η ανέγερση του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης στην Αρούσα της Τανζανίας, με την ευχή  η χάρις του Αγίου Πνεύματος να ευλογεί το έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής σε ολόκληρη την Αφρική, ώστε το Ευαγγέλιο του Χριστού να γίνει γνωστό σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

Την Κυριακή της Πεντηκοστής το απόγευμα τελέστηκε ο Αγιασμός και τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος η πρώτη Θεία Λειτουργία. Οι πιστοί προσήλθαν στο νέο Ναό, για να προσευχηθούν και να ζητήσουν τη χάρη του Αγίου Πνεύματος.

Την Κυριακή της Πεντηκοστής η Θεία Λειτουργία και ο Εσπερινός της Γονυκλισίας τελέστηκαν στο ξύλινο παρεκκλήσι στο χώρο του υπό ανέγερση Ιεραποστολικού Κέντρου Αρούσας.

Οι πιστοί άκουσαν τις ευχές του Μεγάλου Εσπερινού της Πεντηκοστής, οι οποίες μεταφράστηκαν στα σουαχίλι από τη μεταφραστική επιτροπή της Επισκοπής.

Μετά τη Θεία Λειτουργία και τον Εσπερινό παρατέθηκε πανηγυρική τράπεζα προς όλους τους παρευρισκόμενους, προσφορά του Αρχιμανδρίτου Ιωάννου Ίτσιου, εφημερίου Αγίου Γεωργίου Λιτοχώρου, εις μνήμην των παππούδων του Μιλτιάδου, Χριστίνας και Σοφίας.

   

   

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων