07/02/2020 07/02/2020 Το δίχως άλλο, ήταν μία πολύ συγκινητική εκδήλωση, αυτή της κοπής της πατροπαράδοτης αγιοβασιλόπιτας του Μικρασιατικού Συλλόγου Αλεξανδρείας «Η Μικρά Ασία», στην έδρα του ιστορικού σωματείου, στην Ιμπραημία, το απόγευμα της 5ης Φεβρουαρίου 2020. Με τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Μιχάλη Σολωμονίδη να υποδέχεται θερμά τον Πατριαρχικό Επίτροπο Αλεξανδρείας, Μητροπολίτη Ναυκράτιδος κ. Νάρκισσο, τον Γενικό...
07 Φεβρουαρίου, 2020 - 22:33
Τελευταία ενημέρωση: 07/02/2020 - 21:55

Η συγκινητική κοπή βασιλόπιτας στην Ιμπραημία (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Η συγκινητική κοπή βασιλόπιτας στην Ιμπραημία (ΒΙΝΤΕΟ)

Το δίχως άλλο, ήταν μία πολύ συγκινητική εκδήλωση, αυτή της κοπής της πατροπαράδοτης αγιοβασιλόπιτας του Μικρασιατικού Συλλόγου Αλεξανδρείας «Η Μικρά Ασία», στην έδρα του ιστορικού σωματείου, στην Ιμπραημία, το απόγευμα της 5ης Φεβρουαρίου 2020.

Με τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Μιχάλη Σολωμονίδη να υποδέχεται θερμά τον Πατριαρχικό Επίτροπο Αλεξανδρείας, Μητροπολίτη Ναυκράτιδος κ. Νάρκισσο, τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια κ. Αθανάσιο Κοτσιώνη και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Εδμόνδο Κασιμάτη.

Μέσα σε μία ιδιαίτερα ζεστή ατμόσφαιρα, παρουσία της συζύγου του Προέδρου της ΕΚΑ κας Καίτης Κασιμάτη, της Β΄ Αντιπροέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κας Μαίρης Παυλίδου, της Προέδρου του Λυκείου Ελληνίδων Αλεξανδρείας κας Αλίκης Αντωνίου και της Αντιπροέδρου της Κυπριακής εν Αιγύπτω Αδελφότητας κας Γεωργίας Μαστουρίδου, όλοι οι παριστάμενοι έψαλλαν τα πρωτοχρονιάτικα μικρασιατικά κάλαντα, με τον κ. Σολομωνίδη να δίνει το πρόσταγμα και τον ρυθμό και όλους τους παροίκους και τα Μέλη του Συλλόγου να ακολουθού.

Προηγήθηκαν τα λόγια ευλογίας του Μητροπολίτου κ. Νάρκισσου, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ το βίντεο με τα Κάλαντα:

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ekalexandria.org

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων