17/05/2023 17/05/2023 Ως ευλογία Θεού χαρακτηρίζουν στην Ιεραποστολική Έπαλξη της Μπουκόμπας το να γίνονται τρία σαρανταλείτουργα κάθε μέρα. Και αυτό γιατί οι Ιερείς που χειροτονήθηκαν μέσα στην Μεγάλη Σαρακοστή κάνουν τα σαρανταλείτουργα τους, για να εκπαιδευτούν και να συνηθίσουν στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας. “Ζούμε μέσα στην πλημμυρίδα των Μουσουλμάνων, που “ωρύονται” πέντε φορές την ημέρα, των...
17 Μαΐου, 2023 - 9:12
Τελευταία ενημέρωση: 17/05/2023 - 9:29

Η Θεία Λειτουργία είναι Ιεραποστολή

Διαδώστε:
Η Θεία Λειτουργία είναι Ιεραποστολή

Ως ευλογία Θεού χαρακτηρίζουν στην Ιεραποστολική Έπαλξη της Μπουκόμπας το να γίνονται τρία σαρανταλείτουργα κάθε μέρα. Και αυτό γιατί οι Ιερείς που χειροτονήθηκαν μέσα στην Μεγάλη Σαρακοστή κάνουν τα σαρανταλείτουργα τους, για να εκπαιδευτούν και να συνηθίσουν στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας.

“Ζούμε μέσα στην πλημμυρίδα των Μουσουλμάνων, που “ωρύονται” πέντε φορές την ημέρα, των Καθολικών και Προτεσταντών που μας ξεκουφαίνουν με τις καμπάνες τους. Ένα ορθόδοξο καμπανάκι δίνει την παρουσία της Ορθοδοξίας πρωί και απόγευμα”, αναφέρει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουκόμπας κ. Χρυσόστομος.

Η μεγαλύτερη “καμπάνα της χάριτος” είναι οι Θείες Λειτουργίες

Η μεγαλύτερη όμως “καμπάνα της χάριτος” είναι οι Θείες Λειτουργίες, που θα τελούνται μέχρι τέλους Αυγούστου στους τρεις ναούς της πόλεως της Μπουκόμπας. Οι νεοχειροτονημένοι Ιερείς με την συνοδεία των Ιεροσπουδαστών κατεβάζουν τον ουρανό στη γη. “Δοξάζω το Κύριο για την ευλογία αυτή! Κατά τον Όσιο Πορφύριο τον Καυσοκα λυβίτη “αν είναι δυνατή η προσευχή μας, τότε θα εξουδετερώσει τα κύματα των αλλοπίστων”.”, σημειώνει ο Επίσκοπος.

Η Ορθόδοξη Θεία Λειτουργία είναι η ποιο μεγάλη δύναμη, που πιστεύουμε, ότι θα σβύνει τις φωνές των αλλοπίστων και θα φυτεύει την αγάπη για το Χριστό και την Ορθοδοξία μας στις ψυχές των ιθαγενών. “Η Θεία Λειτουργία είναι Ιεραποστολή!” τονίζει ο Θεοφιλέστατος και παραθέτει τρεις χαρακτηριστικές αναφορές για τη Θεία Λειτουργία:

“Η Θεια Λειτουργία είναι Ιεραποστολή” τονίζει ο Όσιος Σωφρόνιος του Έσσεξ.  Ο Άγιος Κοσμάς συνιστά στους ιερείς να λειτουργούν κάθε μέρα. «_Η αγία μας Εκκλη σία είναι μία πηγή και ποτίζει όλους τους διψασμένους και πρέπει κάθε ημέρα να λειτουργούν οι ιερείς, διά να ευλογή ο Χριστός τους ανθρώπους και να φυλάγη την χώραν από πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν, διά να ευλογήση ο Θεός την χώραν σας και όλα τα έργα των χειρών σας».  Και συμπληρώνει ο Μακ. Αριχεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος “το μυστήριο της Θείας ευχαριστίας παραμένει στην καρδιά της ιεραποστολικής μας προσπάθειας”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων