01/12/2020 01/12/2020 Για την εξυπηρέτηση των λειτουργικών αναγκών των ιθαγενών αδελφών μας στην Τανζανία κρίνεται απαραίτητη η μετάφραση και έκδοση λειτουργικών κειμένων στα Σουαχίλι, όπως τα Μηναία, η Παρακλητική, το Ωρολόγιο, το Ευχολόγιο και πολλές άλλες ακολουθίες. Με τη σκέψη ότι ο πλούτος της Ορθοδοξίας πρέπει να μοιράζεται, η Ιεραποστολική Στέγη, όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση,...
01 Δεκεμβρίου, 2020 - 9:37
Τελευταία ενημέρωση: 01/12/2020 - 12:09

Η Θεία Λειτουργία στα Σουαχίλι

Διαδώστε:
Η Θεία Λειτουργία στα Σουαχίλι

Για την εξυπηρέτηση των λειτουργικών αναγκών των ιθαγενών αδελφών μας στην Τανζανία κρίνεται απαραίτητη η μετάφραση και έκδοση λειτουργικών κειμένων στα Σουαχίλι, όπως τα Μηναία, η Παρακλητική, το Ωρολόγιο, το Ευχολόγιο και πολλές άλλες ακολουθίες.

Με τη σκέψη ότι ο πλούτος της Ορθοδοξίας πρέπει να μοιράζεται, η Ιεραποστολική Στέγη, όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση, προχώρησε στη μετάφραση και έκδοση πατερικών και λειτουργικών κειμένων
Πρόκειται για τη Θεία Λειτουργία, την Παράκληση, το Απόδειπνο, τους Χαιρετισμούς της Θεοτόκου, το βιβλίο «Ο Χριστός είναι το παν» του Αγίου Πορφυρίου. Επίσης, στα Σουαχίλη μεταφράστηκε ένα βιβλίο για την Ορθόδοξη Πίστη του Αρχιμ. Επιφανίου Χατζηγιάγκου και ένα μικρό φυλλάδιο με θαύματα του Αγίου Νεκταρίου, ενώ είναι υπό μετάφραση κι άλλα έργα των Πατέρων της Εκκλησίας μας και σύγχρονων Γερόντων.

 

Ο Σύλλογος της Ιεραποστολικής Στέγης ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2017 με στόχο την ενίσχυση του Ιεραποστολικού Έργου στην Αφρική.

Στις 17 Νοεμβρίου 2016 η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας εξέλεξε τον Ιερομόναχο Αγαθόνικο, αδελφό της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω, ως πρώτο ποιμενάρχη της νεοσύστατης Επισκοπής Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας. Έκτοτε, άρχισε ένα δύσκολο και πολυποίκιλο έργο προσφοράς και θυσίας στην Κεντρική Τανζανία, στην καρδιά της Αφρικής.

Η αγάπη και το ενδιαφέρον του Γέροντος Μαξίμου και των αδελφών της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω, όπου εδράζεται ο Σύλλογoς, αλλά και η ευλάβεια πολλών ευσεβών ανθρώπων προς το πρόσωπο του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου π. Αγαθονίκου, οδήγησαν στην ίδρυση του Σωματείου «Ιεραποστολική Στέγη Άγιος Διονύσιος εν Ολύμπω», με στόχο την ενίσχυση του Ιεραποστολικού Έργου, για τη διάδοση του Ευαγγελίου και την υλική στήριξη των αναξιοπαθούντων αδελφών μας στην Αφρική.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων