09/02/2021 09/02/2021 «Ἀγαλλιάσεται ἡ ψυχή μου» θα λένε με μεγάλη χαρά οι φτωχοί ιερείς της Μπουκόμπας, όταν θα ντύνονται την καινούργια ιερατική τους στολή και το καινούργιο ζωστικό, που έλαβαν ευλογία, κατά τη διάρκεια του Σεμιναρίου των Ιερέων, που γίνεται στο Κασίκιζι από την 1η έως τις 12 Φεβρουαρίου, στην Ιερατική Σχολή “Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος”. Τα...
09 Φεβρουαρίου, 2021 - 15:07
Τελευταία ενημέρωση: 09/02/2021 - 14:37

Η χαρά των πτωχών ιερέων

Διαδώστε:
Η χαρά των πτωχών ιερέων
«Ἀγαλλιάσεται ἡ ψυχή μου» θα λένε με μεγάλη χαρά οι φτωχοί ιερείς της Μπουκόμπας, όταν θα ντύνονται την καινούργια ιερατική τους στολή και το καινούργιο ζωστικό, που έλαβαν ευλογία, κατά τη διάρκεια του Σεμιναρίου των Ιερέων, που γίνεται στο Κασίκιζι από την 1η έως τις 12 Φεβρουαρίου, στην Ιερατική Σχολή “Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος”.
Τα ζωστικά ήταν δωρεά της Ιεραποστολικής Αδελφότητος “Στα ίχνη του Πατροκοσμά” Αρναίας και αγοράστηκαν με τη φροντίδα του Αιδ. π. Γαβριήλ Ζαχαρίου, εφημέριου στο Νεοχώριο Χαλκιδικής. Το ποσό των 2000 ευρώ, που χρειάστηκε, συγκεντρώθηκε από διάφορους δωρητές, ενώ τα ζωστικά μεταφέρθηκαν αεροπορικά στις 16 Δεκεμβρίου από την Ιεραποστολική ομάδα της Μονής του Αγίου Κοσμά.
Οι Ιερατικές στολές ήταν προσφορά του φίλου της Ιεραποστολής Μπουκόμπας Τανζανίας, συνταξιούχου Ιεροκήρυκος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Παντελεήμονος Πούλου, και μεταφέρθηκαν στη Μπουκόμπα αεροπορικώς από τον π. Θεολόγο Παντελή στις 28 Ιανουαρίου. Έχει πνευματικά του παιδιά, γυναίκες, που ράβουν για ευλογία στολές κ.α. για τις Ιεραποστολές.
Ο π. Χρυσόστομος Μαϊδώνης ευχαριστεί όχι μόνο προσωπικά αλλά και εκ μέρους; των Ιερέων της Τανζανίας «για την δωρεά αγάπης από την αγάπη σας» και συμπληρώνει:
«Το άξιζαν αυτό οι ρακένδυτοι ιερείς μας. Για να επιβραβευτεί ο αγώνας τους, για την στήριξη και διάδοση της Ορθοδοξίας», ενώ σε άλλη ανάρτηση γράφει:
«Οι Ιερείς σου Κύριε ενδύσονται δικαιοσύνην» και προβάλλει φωτογραφίες: Οι Ιερείς μας με τα καινούρια ζωστικά προσφορά δική σας.
Οι Ιερείς μας κυκλώνουν το Άγιο θυσιαστήριο με τις καινούργιες στολές, που τους ενδύσατε!
Να σας ντύσει ὁ Χριστός με την χάρη Του!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων