18/12/2022 19/12/2022 Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών τελέστηκε σήμερα το πρωί η εις Επίσκοπον χειροτονία του Αρχιμανδρίτη Χρυσοστόμου Ξυνού υπό τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Βερενίκης. Η εκλογή του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου κ. Χρυσοστόμου έγινε κατά την συνεδρίαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στις 24 Νοεμβρίου στο Κάιρο. Κατά το Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο που...
18 Δεκεμβρίου, 2022 - 15:23
Τελευταία ενημέρωση: 19/12/2022 - 1:33

Η χειροτονία του Επισκόπου Βερενίκης Χρυσοστόμου (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η χειροτονία του Επισκόπου Βερενίκης Χρυσοστόμου (ΦΩΤΟ)

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών τελέστηκε σήμερα το πρωί η εις Επίσκοπον χειροτονία του Αρχιμανδρίτη Χρυσοστόμου Ξυνού υπό τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Βερενίκης.

Η εκλογή του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου κ. Χρυσοστόμου έγινε κατά την συνεδρίαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στις 24 Νοεμβρίου στο Κάιρο.

Κατά το Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο που τελέστηκε προεξήρχε ο Μητροπολίτης Γέρων Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, ο οποίος κατόπιν ευλογίας του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’ τέλεσε την χειροτονία.

Συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Μυτιλήνης, Ερεσού και Πλωμαρίου κ. Ιάκωβος, Γουινέας κ. Γεώργιος και Ζάμπιας κ. Ιωάννης.

Συμπροσευχόμενοι εκ του Ιερού Βήματος παρέστησαν ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος. Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο εκπροσώπησε ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων