13/06/2023 13/06/2023 Την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023, εορτή των Αγίων Πάντων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου στη Λουσάκα πλαισιωμένος υπό των εφημερίων της Ιεράς Μητροπόλεως π. Αρσενίου, π. Φιλίππου και του Διακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως π. Προδρόμου. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας και εν μέσω...
13 Ιουνίου, 2023 - 18:30
Τελευταία ενημέρωση: 13/06/2023 - 21:26

Ιερά Μητρόπολη Ζάμπιας: Χειροτονία Διακόνου για την Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης

Διαδώστε:
Ιερά Μητρόπολη Ζάμπιας: Χειροτονία Διακόνου για την Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης

Την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023, εορτή των Αγίων Πάντων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου στη Λουσάκα πλαισιωμένος υπό των εφημερίων της Ιεράς Μητροπόλεως π. Αρσενίου, π. Φιλίππου και του Διακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως π. Προδρόμου.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας και εν μέσω πυκνότατου εκκλησιάσματος, ο Μητροπολίτης Ζάμπιας χειροτόνησε σε Διάκονο τον Μοζαμβικανό Στυλιανό Καρβάλιο, κατηχητή και επί 12 έτη γραμματέα στην Ιερά Επισκοπή Μοζαμβίκης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης προ της Χειροτονίας ενίσχυσε πνευματικά με το λόγο του τον νεοχειροτονούμενο και τον καλωσόρισε στην ιερατική οικογένεια της Ιεράς Μητροπόλεως Ζάμπιας.

Ο νέος Διάκονος κατά την προσφώνησή του αναφέρθηκε με πολλή συγκίνηση στη προσέλευση του στην Ιερωσύνη, ευχαρίστησε εγκαρδίως τον Ποιμενάρχη του κ. Ιωάννη και δήλωσε την προσήλωση του στην Εκκλησία του Αγίου Μάρκου και την αφοσίωση του στον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο, Μακαριώτατο κ.κ. Θεόδωρο Β’.

ΑΞΙΟΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων