17/06/2021 17/06/2021 Η “Ιεραποστολική Βιβλιοθήκη”, η σειρά βιβλίων της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής, απέκτησε τον 82ο τίτλο της. Ο κ. Κωνσταντίνος Β. Μεταλλίδης, θεολόγος και μέλος της Αδελφότητάς, συνέγραψε ένα σύνολο 60 βιογραφικών κειμένων για γνωστούς και άγνωστους αγίους της Εκκλησίας μας, οι οποίοι διακρίθηκαν για τον ιεραποστολικό τους ζήλο. Τα κείμενα αυτά προσφέρονται τώρα σε έναν καλαίσθητο...
17 Ιουνίου, 2021 - 19:20
Τελευταία ενημέρωση: 17/06/2021 - 19:01

“Ιεραποστολής Συναξάρι” για γνωστούς και άγνωστους αγίους

Διαδώστε:
“Ιεραποστολής Συναξάρι” για γνωστούς και άγνωστους αγίους

Η “Ιεραποστολική Βιβλιοθήκη”, η σειρά βιβλίων της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής, απέκτησε τον 82ο τίτλο της.

Ο κ. Κωνσταντίνος Β. Μεταλλίδης, θεολόγος και μέλος της Αδελφότητάς, συνέγραψε ένα σύνολο 60 βιογραφικών κειμένων για γνωστούς και άγνωστους αγίους της Εκκλησίας μας, οι οποίοι διακρίθηκαν για τον ιεραποστολικό τους ζήλο. Τα κείμενα αυτά προσφέρονται τώρα σε έναν καλαίσθητο τόμο ταξινομημένα ημερολογιακά, για να μπορούμε εύκολα να ανατρέχουμε και να αναβαπτιζόμαστε στο πνεύμα εκείνων που αναλώθηκαν για την αγάπη του Χριστού και για τον φωτισμό των ανθρώπων.

Το “Ιεραποστολής Συναξάρι”, όπως επιγράφεται το βιβλίο, χαιρετίζει ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος, ενώ προλογίζει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Νικηφόρος.

 

 

Πληροφορίες διάθεσης στο τηλέφωνο: 6934604489.

 

“Η Εκκλησία μας είναι ιεραποστολή και η ιεραποστολή είναι η Εκκλησία μας. Δεν νοείται Εκκλησία χωρίς ιεραποστολή, είναι νεκρά, όπως δεν υπάρχει χωρίς την ενανθρώπηση του Λόγου του Θεού Εκκλησία. Ο Χριστός ως ο μοναδικός ιεραπόστολος έγινε άνθρωπος για να σώσει και να ανεβάσει τον άνθρωπο στον Ουρανό και η ιεραποστολή αυτό έχεις ως σκοπό, να αναγγέλλει τον ερχομό του Χριστού και να ενώνει τον άνθρωπο με τον Χριστό. Ο Χριστός μας είναι ο μοναδικός Άρχων της ιεραποστολής. Η Παναγία μας η αρχόντισσα της ιεραποστολής. Ο Τίμιος Πρόδρομος είναι ο ιεραπόστολος της αναγγελίας του ερχομού του Χριστού. Οι άγιοί μας, οι όσιοι, οι μάρτυρες, οι ιεράρχες, οι κληρικοί, οι προφήτες μας είναι ιεραπόστολοι… Κάθε εορτή στην Εκκλησία μας κλείνει μέσα της την αναγγελία της αγάπης του Θεού στον άνθρωπο, υπηρετεί καθαρά την ιεραποστολή… Ο ιεραπόστολος πιάνει τον άνθρωπο από το χέρι, τον σηκώνει και τον οδηγεί στον Ουρανό και στην αιώνια ζωή. Ιεραποστολή στην Εκκλησία είναι τα πάντα”.

Μητροπολίτης Κινσάσας Νικηφόρος

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων