12/05/2022 12/05/2022 “Πορευθέντες μαθητεύσατε” Με αυτό το σύνθημα ξεκίνησε την Δευτέρα 9/5 η Ιερατική Σύναξη της Επισκοπής Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Αλεξανδρείας  κ. Θεοδώρου στο Κασίκιζι, στους χώρους των Εκκλησιαστικών Κατασκηνώσεων “Χαρά και Ειρήνη Χριστού”. Τη Δευτέρα μετά την άφιξη των Ιερέων τελέσθηκε Αγιασμός και έκανε εισαγωγική τοποθέτηση ο Θεοφ. Επίσκοπος...
12 Μαΐου, 2022 - 18:14

Ιερατική Σύναξη στην Επισκοπή Μπουκόμπας

Διαδώστε:
Ιερατική Σύναξη στην Επισκοπή Μπουκόμπας

“Πορευθέντες μαθητεύσατε”

Με αυτό το σύνθημα ξεκίνησε την Δευτέρα 9/5 η Ιερατική Σύναξη της Επισκοπής Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Αλεξανδρείας  κ. Θεοδώρου στο Κασίκιζι, στους χώρους των Εκκλησιαστικών Κατασκηνώσεων “Χαρά και Ειρήνη Χριστού”.

Τη Δευτέρα μετά την άφιξη των Ιερέων τελέσθηκε Αγιασμός και έκανε εισαγωγική τοποθέτηση ο Θεοφ. Επίσκοπος Μπουκόμπας κ. Χρυσόστομος. Την Τρίτη 10/5 η Σύναξη ασχολήθηκε με την Κατήχηση προ του Βαπτίσματος και για την Θεολογία του Βαπτίσματος από τους Θεολόγους Γιάννη Τούμπα και Σεβαστιανό Μούτα.

Την Τετάρτη 11/5 τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία έλαβαν μέρος οι Αρχιερατικοί Επίτροποι προς τιμήν των μεγάλων Ιεραποστόλων Κυρίλλου και Μεθοδίου, φωτιστών των Σλάβων κατά την οποία οι ιερείς επικαλέσθηκαν τους Αγίους για την ενίσχυση της Ιεραποστολής και για την ειρήνευση στην Ουκρανία μεταξύ των ομοδόξων λαών.

Κατόπιν, έγινε εισήγηση για το Τυπικό τέλεσης του Μυστηρίου του Βαπτίσματος. Επίσης, έγινε εκτεταμένη παρουσίαση του σχίσματος, που έχουν προκαλέσει οι Ρώσοι και προτάθηκαν τρόποι αντίστασης.

Οι εργασίες της Ιερατικής Σύναξης θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 13/5.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων