23/01/2024 23/01/2024 Χαρά και πνευματική αγαλλίαση στην Επισκοπή Μπουκόμπας για τον νέο Ιερέα π. Πορφύριο και τον νέο Ναό του Αγίου Μάρκου του Ευγενικού. Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου ο Επίσκοπος κ. Χρυσόστομος μετέβη στην Ενορία του Κιμούλι Καράγκουε, όπου τέλεσε μαζί με την πρώτη Θεία Λειτουργία και τα Θυρανοίξια του νέου Ναού του Αγίου Μάρκου Ευγενικού την...
23 Ιανουαρίου, 2024 - 9:09
Τελευταία ενημέρωση: 23/01/2024 - 8:57

Ημέρα πνευματικής αγαλλίασης στην Επισκοπή Μπουκόμπας (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Ημέρα πνευματικής αγαλλίασης στην Επισκοπή Μπουκόμπας (ΦΩΤΟ)

Χαρά και πνευματική αγαλλίαση στην Επισκοπή Μπουκόμπας για τον νέο Ιερέα π. Πορφύριο και τον νέο Ναό του Αγίου Μάρκου του Ευγενικού.

Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου ο Επίσκοπος κ. Χρυσόστομος μετέβη στην Ενορία του Κιμούλι Καράγκουε, όπου τέλεσε μαζί με την πρώτη Θεία Λειτουργία και τα Θυρανοίξια του νέου Ναού του Αγίου Μάρκου Ευγενικού την ημέρα εορτής του Μεγάλου Ομολογητού της Ορθοδοξίας.

Ο Ναός κτίσθηκε με την ευγενική δωρεά των φίλων της Πανελληνίου Ορθοδόξου Ενώσεως, που ιδρύθηκε από τον μακαριστό Αρχιμ. Χαράλαμπο Βασιλόπουλο. Ταυτόχρονα τελέσθηκε και εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου Πορφυρίου. Ο νέος Ιερέας, που κατάγεται από το Κιμούλι, αναλαμβάνει πρώτος μόνιμος και τακτικός εφημέριος της Ενορίας, που ιδρύθηκε πριν από 30 χρόνια.

Στην όλη ορθόδοξη πανδαισία συμμετείχε σύσσωμος ο κλήρος-15 Ιερείς- των δύο Αρχιερατικών Περιφερειών Καράγκουε και Κυέρουας και 5 χορωδίες, που έψαλλαν και τραγούδησαν στην πολύωρη γιορτή που ακολούθησε. Οι γονείς του π. Πορφυρίου προσέφεραν εορταστικό τραπέζι αγάπης και στους χίλιους περίπου εορταστές, που κατέφθασαν με κάθε μέσο στο Κιμούλι.

“Να φέρεις πίσω αυτούς που έφυγαν στο ρωσικό σχίσμα”

Ο Επίσκοπος στην προσφώνηση του προς τον νέο πρεσβύτερο του υπενθύμισε τους λόγους του προφήτου Ησαΐα “θα συγκεντρώσεις τους σκορπισμένους, θα σηκώσεις αυτούς που έπεσαν, δεν θα αφήσεις να σβήσει η πίστη που τρεμοσβήνει στις ψυχές των ανθρώπων” (Ησ.42,1-4).

“Ύστερα από 30 χρόνια παρουσίας της Ορθοδοξίας στο Κιμούλι, με τη βοήθεια του Αγίου Μάρκου του Ευγενικού, να φέρεις πίσω αυτούς που έφυγαν στο ρωσικό σχίσμα. Να φέρεις στην Ορθοδοξία τους Ρωμαιοκαθολικούς και Προτεστάντες που βρίσκονται στο σκοτάδι της αίρεσης και της πλάνης. Μαζί με το Κιμούλι αναλαμβάνεις και την Ενορία του Αγίου Ευμενίου Μπουγκάζας, όπου θα αναλάβεις να κτίσεις το Ναό του νέου Αγίου που αγαπά ο Πατριάρχη μας και γνώρισε ο Επίσκοπος σου. Όταν θα ολοκληρωθούν οι εργασίες θα τελεσθούν και τα Εγκαίνια του Ναού και θα καλέσουμε και τους δωρητές από την Ελλάδα”, ανέφερε ο Θεοφιλέστατος, μεταξύ άλλων.

Στο τέλος ευχαρίστησε τους φίλους της Πανελλήνιας Ορθόδοξης Ένωσης, που χρηματοδότησαν την ανέγερση του Ναού του Αγίου Μάρκου Ευγενικού προστάτου της Ενώσεως αυτής.

Ευχαρίστησε τον μέχρι τούδε εφημέριο π. Θεόδωρον Mtabazi, για την ευθύνη της ανέγερσης του Ναού, και την επί εικοσαετία Ιεραποστολή στην Κυέρουα. Τον ευχαρίστησε και για την υπακοή του στην Εκκλησία και τον Επίσκοπο, να μεταβεί στην Γκέιτα, όπου εκεί θα αναλάβει νέο Ιεραποστολικό έργο για την διάδοση της Ορθοδοξίας. Για το λόγο αυτό τον χειροθέτησε Οικονόμο και του απένειμε τον επιστήθιο Τίμιο Σταυρό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων