17/04/2024 17/04/2024 Ημερίδα με θέμα: «Ενίσχυση Τοπικών Ευχαριστιακών Κοινοτήτων» πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 15η Απριλίου 2024, στην Αίθουσα εκδηλώσεων της Ιεράς Μητρόπολης Άκκρας, παρουσία του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου (Εκκλησία της Κύπρου) του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτης Άκκρας κ. Δανιήλ, της κας Δήμητρας Κούκουρα, Αναπληρώτριας Καθηγήτριας του Τμήματος Θεολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, και με τη συμμετοχή...
17 Απριλίου, 2024 - 15:52
Τελευταία ενημέρωση: 17/04/2024 - 16:03

Ημερίδα κληρικών στην Ι.Μ. Άκκρας με θέμα: «Ενίσχυση Τοπικών Ευχαριστιακών Κοινοτήτων»

Διαδώστε:
Ημερίδα κληρικών στην Ι.Μ. Άκκρας με θέμα: «Ενίσχυση Τοπικών Ευχαριστιακών Κοινοτήτων»

Ημερίδα με θέμα: «Ενίσχυση Τοπικών Ευχαριστιακών Κοινοτήτων» πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 15η Απριλίου 2024, στην Αίθουσα εκδηλώσεων της Ιεράς Μητρόπολης Άκκρας, παρουσία του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου (Εκκλησία της Κύπρου) του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτης Άκκρας κ. Δανιήλ, της κας Δήμητρας Κούκουρα, Αναπληρώτριας Καθηγήτριας του Τμήματος Θεολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, και με τη συμμετοχή των Κληρικών της Ιεράς Μητρόπολης Άκκρας.

Σκοπός της ημερίδας ήταν να εμπνεύσει και να εκπαιδεύσει τους κληρικούς και, κατ’ επέκταση, τα λαϊκά στελέχη των Ενοριακών Κοινοτήτων στην Γκάνα, για τους τρόπους ανάπτυξης και ενίσχυσης της Ευχαριστιακής προοπτικής στις Ενορίες τους.

Ομιλητής και εισηγητής της Ημερίδας, ο Καθηγητής κ. Nathan Hoppe.

Το πρόγραμμα διαμορφώθηκε ως εξής:

  • Συνεδρία Α: «Το όραμα για ζωντανές τοπικές ευχαριστιακές κοινότητες στην Ορθόδοξη Εκκλησία».
  • Συνεδρία Β: «Χριστιανική συγκρότηση, διαχείριση και λήψη αποφάσεων σε μια τοπική ευχαριστιακή κοινότητα».
  • Συνεδρία Γ: «Ευαγγελισμός, Φιλανθρωπία και Πολιτιστική Ενσάρκωση σε μια τοπική ευχαριστιακή κοινότητα».
  • Συνεδρία Δ: «Πρακτική εφαρμογή και ολοκλήρωση».

Κατά την διάρκεια της Ημερίδας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άκκρας κ. Δανιήλ, καλωσόρισε και παρουσίασε στους Κληρικούς τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειο και την Καθηγήτρια κ. Δήμητρα Κούκουρα στην Γκάνα, με αφορμή την συμμετοχή τους στο «Forth Global Gathering of the Global Christian Forum» που διοργανώνεται στην Γκάνα, από τις 16 έως 19 Απριλίου 2024. Οι προσκεκλημένοι ομίλησαν προς τους συμμετέχοντες στην Ημερίδα για τις εμπειρίες τους από την Ορθόδοξη Ιεραποστολή και τις συμμετοχές τους στους Διαχριστιανικούς διαλόγους ανά τον κόσμο.

Ο κ. Nathan Hoppe είναι ο συγγραφέας ενός νέου βιβλίου με τίτλο «Fostering Local Eucharistic Communities», που βασίζεται στα χρόνια υπηρεσίας του στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας και στην ακαδημαϊκή του έρευνα στο Σεμινάριο του Αγίου Βλαδιμήρου. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κολομβία της Νότιας Αμερικής, όπου η μητέρα του συνεχίζει να υπηρετεί ως ιεραπόστολος.

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου από το Wheaton College και το Holy Cross της Ελληνικής Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής, πτυχιούχος και Διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής του Αγίου Βλαδίμηρου. Υπηρετεί ως ιεραπόστολος στην Αλβανία υπό τη καθοδήγηση του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου για περισσότερα από 25 χρόνια.

Μαζί με τη σύζυγό του Gabriela, διευθύνουν το «Κεντρικό Παιδικό Γραφείο» της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας με προσωπικό 15 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης. Το Γραφείο επικεντρώνεται στην ενίσχυση και διευκόλυνση της ζωής των Τοπικών Ευχαριστιακών Κοινοτήτων μέσω της διακονίας των παιδιών και των οικογενειών τους. Ο κ. Hope είναι Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο «Logos» στο Τμήμα Θεολογίας και Πολιτισμού και εκπροσωπεί την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας σε διάφορους χώρους, συμπεριλαμβανομένων των επίσημων διαλόγων με τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, την Lutheran World Federation και την παγκόσμια Αγγλικανική Κοινωνία.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων