18/12/2023 18/12/2023 Την Κυριακή το απόγευμα (των Αγίων Προπατόρων) ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος τέλεσε την μοναχική κουρά δοκίμου μοναχού της Ιεράς Μονής Οσίου Αθανασίου του Αθωνίτου δίδοντας του το όνομα Κυπριανός εις τιμήν και μνήμην του μακαριστού πρώτου Μητροπολίτου Κεντρώας Αφρικής κυρού Κυπριανού Παπαδοπούλου. Ο Μητροπολίτης ξεκίνησε την ομιλία του μεταφέροντας της ευχές του Μακαριωτάτου...
18 Δεκεμβρίου, 2023 - 10:23
Τελευταία ενημέρωση: 18/12/2023 - 10:30

Και το όνομα αυτού Κυπριανός – Κουρά μοναχού από τον Μητροπολίτη Κινσάσας Θεοδόσιο

Διαδώστε:
Και το όνομα αυτού Κυπριανός  – Κουρά μοναχού από τον Μητροπολίτη Κινσάσας Θεοδόσιο

Την Κυριακή το απόγευμα (των Αγίων Προπατόρων) ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος τέλεσε την μοναχική κουρά δοκίμου μοναχού της Ιεράς Μονής Οσίου Αθανασίου του Αθωνίτου δίδοντας του το όνομα Κυπριανός εις τιμήν και μνήμην του μακαριστού πρώτου Μητροπολίτου Κεντρώας Αφρικής κυρού Κυπριανού Παπαδοπούλου.

Ο Μητροπολίτης ξεκίνησε την ομιλία του μεταφέροντας της ευχές του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’ , του Πατριάρχου της αγάπης. Ανέφερε στον νέο μοναχό την εξέλιξη του μοναχισμού από τους πρώτους αιώνες μέχρι και σήμερα λέγοντας ότι οι μοναχοί σε κάθε εποχή υπενθυμίζουν σε όλους τον σκοπό της ζωής που δεν είναι άλλος από την αγιότητα.

Αναφέρθηκε στα τρία στάδια που πρέπει να διανύει ο μοναχός: της καθάρσεως, του φωτισμού και της θεώσεως εργαζόμενος με αυτογνωσία, ταπείνωση, μετάνοια και κάθαρση της καρδιάς από τα πάθη. Μίλησε ακόμη και για την τριπλή αποταγή στην οποία καλείται ο μοναχός: στην απάρνηση του κόσμου, του ιδίου θελήματος και της κενοδοξίας. Εν συνεχεία αναφέρθηκε εν συντομία στην ζωή του Αγίου Κυπριανού, του οποίου το όνομα έλαβε ο νέος μοναχός.

Στο τέλος ο Μητροπολίτης ευχήθηκε από καρδιάς στον νέο μοναχό για την νέα του, εν Χριστώ ζωή και για τους νέους πνευματικούς αγώνες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων