04/01/2021 04/01/2021 Ένα έθιμο που κρατά τα τελευταία τουλάχιστον 15 χρόνια στο Κάιρο και ενώνει τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία. Ο Ελληνικός Ναυτικός Όμιλος Καΐρου με ανακοίνωσή του ενημερώνει τα μέλη της παροικίας ότι φέτος, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, δεν θα πραγματοποιηθεί ο Αγιασμός των Υδάτων ούτε...
04 Ιανουαρίου, 2021 - 9:23
Τελευταία ενημέρωση: 04/01/2021 - 9:27

Κάιρο: Ακυρώνεται ο Αγιασμός των Υδάτων στον Νείλο

Διαδώστε:
Κάιρο: Ακυρώνεται ο Αγιασμός των Υδάτων  στον Νείλο

Ένα έθιμο που κρατά τα τελευταία τουλάχιστον 15 χρόνια στο Κάιρο και ενώνει τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία.

Ο Ελληνικός Ναυτικός Όμιλος Καΐρου με ανακοίνωσή του ενημερώνει τα μέλη της παροικίας ότι φέτος, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, δεν θα πραγματοποιηθεί ο Αγιασμός των Υδάτων ούτε η κοπή της πατροπαράδοτης Βασιλόπιτας.

Κάθε χρόνο, στις εγκαταστάσεις  του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου σε ένα από τα πιο κεντρικά και όμορφα σημεία του Νείλου ποταμού, στο κέντρο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας πραγματοποιείτο η τελετή της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και  ο Αγιασμός των Υδάτων του Νείλου ποταμού.

Φωτογραφία αρχείου από προηγούμενους εορτασμούς

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων