25/12/2022 26/12/2022 Η γιορτινή ημέρα της παραμονής των Χριστουγέννων ξεκίνησε για τους Προσκόπους του Καΐρου στον Άγιο Νικόλαο, τον Καθεδρικό Ναό του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στο Χαμζάουι του Καΐρου. Έφτασαν γύρω στις 10 το πρωί συνοδευόμενοι από τον Αρχηγό του Συστήματος κ. Χρήστο Αντωνίου, τον Περιφεριακό Έφορο Αποδήμων κ. Ανδρέα Γιόσρι και τους βαθμοφόρους τους. Σκοπός της επίσκεψής...
25 Δεκεμβρίου, 2022 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 26/12/2022 - 0:56

Κάλαντα Χριστουγέννων στον Πατριάρχη Aλεξανδρείας από Προσκόπους

Διαδώστε:
Κάλαντα Χριστουγέννων στον Πατριάρχη Aλεξανδρείας από Προσκόπους

Η γιορτινή ημέρα της παραμονής των Χριστουγέννων ξεκίνησε για τους Προσκόπους του Καΐρου στον Άγιο Νικόλαο, τον Καθεδρικό Ναό του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στο Χαμζάουι του Καΐρου.

Έφτασαν γύρω στις 10 το πρωί συνοδευόμενοι από τον Αρχηγό του Συστήματος κ. Χρήστο Αντωνίου, τον Περιφεριακό Έφορο Αποδήμων κ. Ανδρέα Γιόσρι και τους βαθμοφόρους τους.


Σκοπός της επίσκεψής τους ήταν να τιμήσουν τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’ λέγοντας του τα Κάλαντα των Χριστουγέννων, να πάρουν την ευχή του, αλλά και να τον συνοδεύσουν στη επίσκεψή του στο Γηροκομείο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου που βρίσκεται εντός του Ελληνικού Νοσοκομείου του Καΐρου.

Κατά την στιγμή της άφιξής τους όμως η Θεία Λειτουργία της Παραμονής των Χριστουγέννων δεν είχε τελειώσει, οπότε και άναψαν με ταπεινότητα το κεράκι τους παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία και στο τέλος κοινώνησαν από τα χέρια του Μεγάλου Εκκλησιάρχου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη Στεφάνου.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης τους περίμενε στην Αίθουσα του Θρόνου και αφού συγκεντρώθηκαν όλοι κοντά του σαν μια αγκαλιά τον ρώτησαν την πατροπαράδοτη ερώτηση «Να τα πούμε;» Βεβαίως τους απάντησε γεμάτος χαρά και ανυπομονησία και τα τριγωνάκια τους ξεκίνησαν την γνώριμη Χριστουγεννιάτικη μελωδία «Καλήν εσπέραν άρχοντες αν είναι ορισμός σας, Χριστού τη Θεία γέννηση να μπω στ’αρχοντικό σας. Χριστός γεννάται σήμερον εν Βηθλεέμ τη πόλη, οι ουρανοί αγάλλονται χαίρε η φύσις όλη…»

Κατενθουσιασμένος από την παιδική ζωντάνια των Προσκόπων τους είπε ότι «κάθε χρόνο με τον Δεσπότη μας και τους Ιερείς μας περιμένουμε από εσάς τα πρώτα Κάλαντα. Θα ήθελα να ξέρετε ότι είμαι 19 χρόνια κοντά σας Πατριάρχης. Τα πρώτα παιδάκια που μου είπαν τα κάλαντα είναι τώρα μεγάλοι άντρες και γυναίκες. Ήρθε η φωνούλα σας να δώσει χαρά εδώ στο Κάιρο. Θα ήθελα να σας ευχηθώ χρόνια πολλά και καλή πρόοδο. Σας καμαρώνω και να θέλω να ξέρετε ότι το Πατριαρχείο μας είναι πάντα κοντά σας».

Ευχαρίστησε επίσης τον Αρχηγό κ. Χρήστο Αντωνίου στον οποίο και έδωσε το δώρο του για το καλό της ημέρας καθώς επίσης και μοίρασε σε όλα τα παιδάκια μικρά Χριστουγεννιάτικα δωράκια.

Αφού απόλαυσαν το κέρασμα και φωτογραφήθηκαν αναμνηστικά ξεκίνησαν όλοι μαζί για τον δεύτερο σταθμό της γιορτινής ημέρας που ήταν η επίσκεψη αγάπης στους τρόφιμους του Γηροκομείου.

Οι Πρόσκοποι έφτασαν νωρίτερα και παρατάχθηκαν σε σειρά αναμένοντας τον Μακαριώτατο Πατριάρχη κ.κ. Θεόδωρο Β’. Στην υποδοχή ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ, ο Προϊστάμενος του Νοσοκομείου και Ταμίας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Αντώνης Ιορδανίδης, ο Διευθυντής του Ελληνικού Νοσοκομείου Δρ. Σαμουήλ Λουίς, η Διευθύντρια του Γηροκομείου και Αγγέλα Χαραλαμποπούλου, η Πρόεδρος του H.O.C κα Αρλέτ Μόνσεφ και ο Υπεύθυνος Ασφαλείας της Ελληνικής Κοινότητας κ. Μοχάμεντ Ναγκίπ.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψής του Μακαριώτατου το εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα. Ευχαρίστησε από καρδιάς τον κ. Ιορδανίδη, αλλά και όλο το συμβούλιο την Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου για την ολική ανακαίνιση του Ναού που όπως είπε λάμπει εσωτερικά και εξωτερικά. Στην συνέχεια όλοι μαζί κατευθύνθηκαν στον χώρο του Γηροκομείου που για ακόμα μια φορά οι Πρόσκοποι είπαν τα Κάλαντα με χαρά και κέφι. Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ.κ. Θεόδωρος Β’ με την καθοδήγηση της Διευθύντριας κας Αγγέλας Χαραλαμποπούλου και της Υποδιευθύντριας κας Μάχα ελ Ουακίλ, επισκέφτηκε όλους τους τρόφιμους του Γηροκομείου, συνομίλησε μαζί τους εγκάρδια, τους ευχήθηκε καλές γιορτές και τους έδωσε και ένα συμβολικό γιορτινό δώρο.

(Πηγή: ekkairo.org)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων