05/04/2022 06/04/2022 Ανθρωπιστική εκστρατεία αγάπης με σκοπό την αντιμετώπιση της πείνας που μαστίζει την Αφρική ξεκίνησε στην Ιερά Μητρόπολη Ναϊρόμπι με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γέροντα κ. Μακαρίου. Με μήνυμα του ο Σεβασμιώτατος απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση τροφίμων και έμπρακτη συμπαράσταση προς τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας στην Αφρική. Αναλυτικά, το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γέροντα Ναϊρόμπι κ....
05 Απριλίου, 2022 - 16:33
Τελευταία ενημέρωση: 06/04/2022 - 0:21

Κάλεσμα Μητροπολίτη Ναϊρόμπι για συλλογή τροφίμων

Διαδώστε:
Κάλεσμα Μητροπολίτη Ναϊρόμπι για συλλογή τροφίμων

Ανθρωπιστική εκστρατεία αγάπης με σκοπό την αντιμετώπιση της πείνας που μαστίζει την Αφρική ξεκίνησε στην Ιερά Μητρόπολη Ναϊρόμπι με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γέροντα κ. Μακαρίου.

Με μήνυμα του ο Σεβασμιώτατος απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση τροφίμων και έμπρακτη συμπαράσταση προς τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας στην Αφρική.

Αναλυτικά, το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γέροντα Ναϊρόμπι κ. Μακαρίου αναφέρει τα εξής:

Χαίρετε και αγαλλιάσθε εν Κυρίω,

Στις δύσκολες αυτές στιγμές που διέρχεται ολόκληρη η ανθρωπότητα με την παρουσία του κορωνοϊού που δημιούργησε κυριολεκτικά φόβο και τρόμο στις αγαθές ψυχές των ανθρώπων μας, ιδιαίτερα εδώ στην Αφρική, η Ορθόδοξή μας Εκκλησία ήλθε πρώτη για να δώσει ένα αισιόδοξο μήνυμα ελπίδας και όχι απογοήτευσης και απελπισίας.

Έτσι, επειδή εδώ στην Αφρική εκτός από την επιδημία του ιού δημιουργήθηκε ακόμα ένα πολύ πιο σοβαρό πρόβλημα, εκείνο της πείνας! Είναι αδιανόητο στον 21ο αιώνα να υπάρχουν άνθρωποι πάνω στον πλανήτη μας που να υποφέρουν και να πεθάνουν από την πείνα! Γι’ αυτό αρχίσαμε μια εκστρατεία αγάπης και συμπάθειας για να λιγοστέψουμε τον πόνο και την ταλαιπωρία των ανθρώπων με τη φροντίδα, να προσφέρουμε λίγα τρόφιμα σ’ αυτούς που τα έχουν άμεση ανάγκη, ιδιαίτερα στα παιδιά και τους ηλικιωμένους.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την έμπρακτη συμπαράστασή σας.

Μετ’ ευχών και αγάπης εν Κυρίω,

ο Ναϊρόμπι Μακάριος

 

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Ιερά Μητρόπολη Ναϊρόμπι.

Τηλ: 00254-733 617292

E-mail: [email protected]

 

 

Μητροπολίτης Γέρων Ναϊρόμπι: «Ορθοδοξία στα βάθη της Αφρικής και ιεραποστολή»

Για την ιεραποστολική του δράση και εμπειρία, την ενδυνάμωση της πίστης στην Αφρική μέσα στη χρονιά της πανδημίας, αλλά και τη Θεία Κοινωνία, που δεν φοβούνται, αλλά αντιθέτως επιζητούν οι Κενυάτες, είχε μιλήσει σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Η Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία» τον Μάρτιο 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Ναϊρόμπι, Υπέρτιμος και Έξαρχος Κένυας κ. Μακάριος.

Ο ίδιος, μάλιστα, χαριτολογώντας είπε στη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη ότι κουράστηκε το χέρι του από τον πολύ κόσμο «που πήγαινε να κοινωνήσει το φάρμακο της Αθανασίας, το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου μας», έχοντας επιστρέψει από μια ιεραποστολική περιοδεία 2.500 χλμ.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα από το αρχείο του Πρακτορείου «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ», όπου ο Σεβασμιώτατος περιγράφει πώς κατέλυσε τη Θεία Κοινωνία από ένα δισκοπότηρο γεμάτο ερπετά και κουνούπια, αλλά και για το ιεραποστολικό έργο της Μητροπόλεώς του, που προσπαθεί να καλύψει πολλαπλές ανάγκες, τόσο σε τροφή όσο και σε μάθηση και κατήχηση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων