18/11/2019 18/11/2019 Ο Ιερός Ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, το «διαμάντι» της Ορθοδοξίας που λάμπει στην Αφρική, έχει παραδοθεί μετά την αποκατάστασή του στους ανά τον κόσμο Αιγυπτιώτες, τονίζοντας τα υψηλά ιδανικά που τους διακρίνουν: της προσφοράς, της προσήλωσης στην Εκκλησία αλλά και την αγάπη για τις δύο πατρίδες τους, την Ελλάδα και την Αίγυπτο. Ο...
18 Νοεμβρίου, 2019 - 16:00
Τελευταία ενημέρωση: 18/11/2019 - 16:13

Καμαρώνοντας το «διαμάντι» της Ορθοδοξίας στην Αφρική

Διαδώστε:
Καμαρώνοντας το «διαμάντι» της Ορθοδοξίας στην Αφρική

Ο Ιερός Ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, το «διαμάντι» της Ορθοδοξίας που λάμπει στην Αφρική, έχει παραδοθεί μετά την αποκατάστασή του στους ανά τον κόσμο Αιγυπτιώτες, τονίζοντας τα υψηλά ιδανικά που τους διακρίνουν: της προσφοράς, της προσήλωσης στην Εκκλησία αλλά και την αγάπη για τις δύο πατρίδες τους, την Ελλάδα και την Αίγυπτο.

Ο ναός είναι ένα κόσμημα και σαν ιστορικό μνημείο αφού έχει στοιχεία βυζαντινού και αρχαιοελληνικού ρυθμού.

Από τις αεροφωτογραφίες που απέστειλε ο εργολάβος του έργου κ. Makram H. Basili,προς την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, μπορείτε να θαυμάσετε τον εμβληματικό ναό για τον Ελληνισμό της Αιγύπτου:

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΪΡΟΥ ekkairo.org/

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων