20/12/2021 20/12/2021 Αφιερωμένη στα παιδιά ήταν η χθεσινή ημέρα στην Εκκλησιαστική Κοινότητα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην πρωτεύουσα του Καμερούν Γιαουντέ, καθώς με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γρηγορίου πραγματοποιήθηκε εορτή για τα Χριστούγεννα. Νωρίτερα η παιδική Χορωδία συμμετέχει στη Θεία Λειτουργία ψάλλοντας την ώρα του Κοινωνικού τον Ύμνο του Αγίου Νεκτάριου Πενταπόλεως της εν Αιγύπτω,...
20 Δεκεμβρίου, 2021 - 8:49
Τελευταία ενημέρωση: 20/12/2021 - 8:52

ΚΑΜΕΡΟΥΝ: Τα παιδιά έψαλλαν το “Αγνή Παρθένε” (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
ΚΑΜΕΡΟΥΝ: Τα παιδιά έψαλλαν το “Αγνή Παρθένε” (ΒΙΝΤΕΟ)

Αφιερωμένη στα παιδιά ήταν η χθεσινή ημέρα στην Εκκλησιαστική Κοινότητα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην πρωτεύουσα του Καμερούν Γιαουντέ, καθώς με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γρηγορίου πραγματοποιήθηκε εορτή για τα Χριστούγεννα.

Νωρίτερα η παιδική Χορωδία συμμετέχει στη Θεία Λειτουργία ψάλλοντας την ώρα του Κοινωνικού τον Ύμνο του Αγίου Νεκτάριου Πενταπόλεως της εν Αιγύπτω, “Αγνή Παρθένε Δέσποινα” κατά την διδασκαλία του Ιερομονάχου Γρηγορίου Σιμονωπετρίτου.

Οι ιερείς ενημερώθηκαν για τις βασικές αρχές της Ιεραποστολής

 

Πριν λίγες ημέρες στον ίδιο ναό πραγματοποιήθηκε Ιερατική Σύναξη με τους Ιερείς και Διακόνους των Εκκλησιαστικών Κοινοτήτων της Νόμου του Κέντρου και των Περιχώρων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καμερούν ανέπτυξε το θέμα: “Βασικές αρχές της Ιεραποστολής, όπως αυτές καταμαρτυρούνται στο βιβλίο των Πράξεων των Αποστόλων”. Στο τέλος δόθηκαν ως Ποιμαντικά βοηθήματα τα βιβλία: “Ορθοδοξία η Εκκλησία των Επτά Οικουμενικών Συνόδων” του Επισκόπου Callistos Ware και “Η Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου” με Πατερικά σχόλια του Ιερομονάχου Γρηγορίου.

Την Σύναξη επισκέφθηκε και ο Επίτιμος Πρόξενος της Ελλάδος στην Douala – Cameroun κ. Ανέστης Αρνόπουλος.

Εξωτερική φωτογραφία αρχείου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων