19/06/2021 19/06/2021 «Δεν μπορεί να είναι ομαλή όλη η διαδρομή. Επιβραδυνθήκαμε από μία τρύπα στο λάστιχο, αλλά είμαστε ασφαλείς» αναφέρει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νιέρι και Όρους Κένυας κ. Νεόφυτος σε επίκαιρη ανάρτησή του. Η Ιεραποστολή στην Αφρική αντιμετωπίζει καθημερινά τέτοιου είδους δυσκολίες στις μετακινήσεις, οι οποίες ξεπερνιούνται με υπομονή και τη βοήθεια του Πανάγαθου Θεού. Ποιος είναι ο Επίσκοπος...
19 Ιουνίου, 2021 - 17:35
Τελευταία ενημέρωση: 19/06/2021 - 18:05

Καθυστέρηση απο λάστιχο: Ο δεσπότης βοηθάει στην αλλαγή

Διαδώστε:
Καθυστέρηση απο λάστιχο: Ο δεσπότης βοηθάει στην αλλαγή

«Δεν μπορεί να είναι ομαλή όλη η διαδρομή. Επιβραδυνθήκαμε από μία τρύπα στο λάστιχο, αλλά είμαστε ασφαλείς» αναφέρει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νιέρι και Όρους Κένυας κ. Νεόφυτος σε επίκαιρη ανάρτησή του. Η Ιεραποστολή στην Αφρική αντιμετωπίζει καθημερινά τέτοιου είδους δυσκολίες στις μετακινήσεις, οι οποίες ξεπερνιούνται με υπομονή και τη βοήθεια του Πανάγαθου Θεού.

Ποιος είναι ο Επίσκοπος Νιέρι και Όρους Κένυας κ. Νεόφυτος

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νιέρι και Όρους Κένυας κύριος Νεόφυτος (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας) γεννήθηκε το 1970 στο χωριό Kesengei της Επαρχίας Nandi της Κένυας. Σπούδασε τη Θεολογία στην Πατριαρχική Σχολής Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ΄ του Ναϊρόμπη. Διάκονος χειροτονήθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 1998 και Πρεσβύτερος στις 27 Σεπτεμβρίου 1998 από τον Μητροπολίτη Κένυας και Ειρηνουπόλεως Σεραφείμ. Υπηρέτησε σε Ενορίες του Ναϊρόμπη και στην εκεί Πατριαρχική Σχολή ως Υποδιευθυντής. Στις 27 Φεβρουαρίου 2005 έλαβε το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη. Το ίδιο έτος του απενεμήθη μεταπτυχιακός τίτλος Θεολογικών Σπουδών από τη Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης. Το 2007 εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βερροίας. Στις 21 Δεκεμβρίου 2014 χειροτονήθηκε στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Σάββα Αλεξανδρείας τιτουλάριος Επίσκοπος Νιτρίας, Βοηθός Επίσκοπος της Μητροπόλεως Κένυας. Τη χειροτονία τέλεσε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες Κένυας Μακάριο, Λεοντοπόλεως Γαβριήλ και τον Επίσκοπο Ναυκράτιδος Μελέτιο.

Στις 24 Νοεμβρίου 2015 εξελέγη Επίσκοπος της νεοσύστατης Επισκοπής Νιέρι και Όρους Κένυας.

ΔΕΙΤΕ:

 

 

 

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων