26/12/2021 26/12/2021 Στην Αγία Σοφία Ριρούτα προεξήρχε της Χριστουγεννιάτικης Θείας Λειτουργίας χθες το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Ναϊρόμπι κ. Μακάριος. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας της μεγάλης δεσποτικής εορτής, ο Σεβασμιώτατος ανύψωσε τον ιερέα π. Σωτήριο Ματούμπη στο βαθμό του Αρχιμανδρίτη, ενώ αργότερα μοίρασε το γεύμα των Χριστουγέννων με πάρα πολλή αγάπη. Επιμέλεια: Ευγενία...
26 Δεκεμβρίου, 2021 - 10:31
Τελευταία ενημέρωση: 26/12/2021 - 11:13

Κένυα: Ο Γέρων Ναϊρόμπι μοίρασε γεύμα Χριστουγέννων μετά τη γιορτή στον Ναό

Διαδώστε:
Κένυα: Ο Γέρων Ναϊρόμπι μοίρασε γεύμα Χριστουγέννων μετά τη γιορτή στον Ναό

Στην Αγία Σοφία Ριρούτα προεξήρχε της Χριστουγεννιάτικης Θείας Λειτουργίας χθες το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Ναϊρόμπι κ. Μακάριος. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας της μεγάλης δεσποτικής εορτής, ο Σεβασμιώτατος ανύψωσε τον ιερέα π. Σωτήριο Ματούμπη στο βαθμό του Αρχιμανδρίτη, ενώ αργότερα μοίρασε το γεύμα των Χριστουγέννων με πάρα πολλή αγάπη.

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ζήτησε από τους Χριστιανούς να μην ανησυχούν ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, στον καιρό της πανδημίας, γιατί ο Θεός είναι μαζί μας και θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό μας και να δίνει τις μάχες μας μέχρι να νικήσουμε τα σχέδια του διαβόλου.

Ευχήθηκε δε: «Καλά Χριστούγεννα σε όλους σας και ας αγκαλιάσουμε τον νεογέννητο βρέφος Ιησού, του οποίου το μήνυμα είναι διαχρονικό σε όλες τις εποχές», ενώ δεν παρέλειψε να ευχηθεί και στον π. Σωτήριο, που έγινε Αρχιμανδρίτης.

Στο μήνυμά του για τα Χριστούγεννα, ο Σεβασμιώτατος μίλησε για το νόημα της ειρήνης, όπως την εννοούσαν οι άγγελοι, ψέλνοντας το «δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη, εν ανθρώποις ευδοκία” (Λουκάς 2/β: 14), λέγοντας πως μόνο μέσω της μετάνοιας μπορεί κανείς να φτάσει στην κατά Θεόν ειρήνη.   

Μετά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στις 25 Δεκεμβρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Ναϊρόμπι κ. Μακάριος μοίρασε μεσημεριανό γεύμα σε περίπου 1.000 παιδιά, γυναίκες και νέους από τη γειτονική του κοινότητα. «Είναι πάντα ευλογία να φιλοξενούμε αυτούς τους χαρούμενους ανθρώπους και να μοιραζόμαστε τα λίγα που έχουμε. Ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όσους υποστηρίζουν αυτόν τον ευγενή σκοπό χωρίς να ξεχνάμε την Action2Day, την ActionToday Ngo, την εταιρεία Delmonte και το ξενοδοχείο Heron για την υποστήριξη αυτής της εκδήλωσης. Καλά Χριστούγεννα και ο Θεός να σας έχει όλους καλά!»

Το προηγούμενο βράδυ, ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε σε αγρυπνία για την μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων στον Άγιο Βαρνάβα Nguriunditu. Η αγρυπνία οργανώθηκε από τη νεότητα της ενορίας, που συμμετείχε πολυπληθής στην Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων. και τον εφημέριό της, π. Μακάριο Ngugi τον νεώτερο. «Τι τρόπος να καλωσορίσουμε το θείο βρέφος στη ζωή μας!» Ο Σεβασμιώτατος χάρηκε καθώς είδε νέους στην εκκλησία να συμμετέχουν στη Θεία Ευχαριστία και τους παρότρυνε να συνεχίσουν να προσεύχονται και να πιστεύουν στον Θεό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων