22/09/2019 22/09/2019 Το πρωί της 20ης Σεπτεμβρίου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων μετέβη οδικώς στην πόλη Nkayi, προκειμένου να επισκεφθεί τον προσφάτως περατωθέντα οικοδομικώς Ενοριακό Ναό Μεταμορφώσεως του Κυρίου-Αγίου Κοσμά Αιτωλού, να προβεί στις τελευταίες παρεμβάσεις διαμορφώσεως των χώρων και να συνεργαστεί με τον Εφημέριο και τον κ. Πρόεδρο της Ενοριακής Επιτροπής για την...
22 Σεπτεμβρίου, 2019 - 10:02
Τελευταία ενημέρωση: 22/09/2019 - 9:29

Κοντά στα παιδιά της επαρχίας του ο Μητρ. Μπραζαβίλ

Διαδώστε:
Κοντά στα παιδιά της επαρχίας του ο Μητρ. Μπραζαβίλ

Το πρωί της 20ης Σεπτεμβρίου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων μετέβη οδικώς στην πόλη Nkayi, προκειμένου να επισκεφθεί τον προσφάτως περατωθέντα οικοδομικώς Ενοριακό Ναό Μεταμορφώσεως του Κυρίου-Αγίου Κοσμά Αιτωλού, να προβεί στις τελευταίες παρεμβάσεις διαμορφώσεως των χώρων και να συνεργαστεί με τον Εφημέριο και τον κ. Πρόεδρο της Ενοριακής Επιτροπής για την οργάνωση της τελετής των ιερών εγκαινίων του Ναού, τα οποία θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή, 29η Σεπτεμβρίου 2019.

Μετά την πολύωρη παραμονή του στην πόλη ο Σεβασμιώτατος συνέχισε προς την πόλη Dolisie όπου παρέδωσε -όπως κάθε χρόνο- το απαραίτητο παιδαγωγικό υλικό και τη γραφική ύλη που θα εξυπηρετήσουν το διδακτικό έργο του εκπαιδευτικού προσωπικού του Ορθοδόξου Δημοτικού Σχολείου και Γυμνασίου «Φως Εθνών» κατά το νέο σχολικό έτος 2019-2020, το οποίο αρχίζει την 1η Οκτωβρίου ε.ε. Το προαναφερθέν υλικό αποτελεί προσφορά των μελών του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της τοπικής Εκκλησίας, Αιδεσιμ.π.Μαξίμου Oumba και των κ.κ. Seraphin Bhalat, Chrysostome Sumouna Djimbi και Michel-Armand Massa.

Επίσης ο Επίσκοπος παρέδωσε επισήμως στον Διευθυντή των Εκπαιδευτηρίων κ.Jean Claude Tchilimbou δύο νέους φορητούς υπολογιστές, τους οποίους ο ίδιος συνέδεσε και ασφάλισε στην αίθουσα πληροφορικής του σχολείου. Οι υπολογιστές αυτοί αποτελούν δωρεά της εταιρείας πληροφορικής BUROTOP IRIS.

Ακολούθησε συνάντηση με τα περιθαλπόμενα παιδιά στο παρακείμενο πρότυπο Ορφανοτροφείο «Άγιος Ευστάθιος», προς τα οποία ο Σεβ. Μητροπολίτης μίλησε απλά για τον βίο του εορτάζοντος Αγίου Ευσταθίου, Προστάτου και Εφόρου του ιδρύματος, ως παραδείγματος θυσιαστικής αγάπης, ενώ τους προσέφερε γλυκίσματα και αναψυκτικά. Σημειώνεται ότι η ετήσια εορτή του Ορφανοτροφείου επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Ευσταθίου θα λάβει χώρα την Κυριακή, 22α Σεπτεμβρίου ε.ε. στον Ενοριακό Ναό Αγίας Ειρήνης Dolisie .Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος ανεχώρησε οδικώς προς Pointe-Noire.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων