04/01/2020 04/01/2020 Την 3η Ιανουαρίου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων, συνοδευόμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, Αιδεσιμ. π. Μάξιμο Oumba, Προϊστάμενο του Ι.Καθεδρικού Ναού Αγίου Δημητρίου Pointe-Noire, τον Αιδεσιμ. π. Σιλουανό Nkounkou, Εφημέριο του Ι.Ν. Αγίας Φωτεινής Pointe-Noire και τον Ιερολ. Διάκονο π.Στέφανο Andzembé, υπεύθυνο του ποιμαντικού έργου στους κρατουμένους, επισκέφθηκε τις φυλακές της...
04 Ιανουαρίου, 2020 - 9:34

Κοντά στους κρατουμένους του Pointe – Noire

Διαδώστε:
Κοντά στους κρατουμένους του Pointe – Noire

Την 3η Ιανουαρίου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων, συνοδευόμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, Αιδεσιμ. π. Μάξιμο Oumba, Προϊστάμενο του Ι.Καθεδρικού Ναού Αγίου Δημητρίου Pointe-Noire, τον Αιδεσιμ. π. Σιλουανό Nkounkou, Εφημέριο του Ι.Ν. Αγίας Φωτεινής Pointe-Noire και τον Ιερολ. Διάκονο π.Στέφανο Andzembé, υπεύθυνο του ποιμαντικού έργου στους κρατουμένους, επισκέφθηκε τις φυλακές της πόλεως για να προσφέρει στους τετρακόσιους σαράντα οκτώ αδελφούς ποσότητα ειδών διατροφής καθώς και είδη ατομικής υγιεινής. Η προσφορά αυτή ήταν προϊόν της αγάπης των ορθοδόξων πιστών των ως άνω Ενοριακών Κοινοτήτων της συμπρωτεύουσας, ως και της Ιεράς Μητροπόλεως.

Αρχικώς, τον Μητροπολίτη υπεδέχθη ο κ. Διευθυντής του σωφρονιστικού καταστήματος. Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος είχε την ευλογία να συναντηθεί για αρκετή ώρα με όλους τους εγκλείστους, άνδρες και γυναίκες, να τους μιλήσει για την Γέννηση του Θεανθρώπου, για την προσωπική αναγέννηση εκάστου και να τους μεταφέρει τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου Β’.

Ακόμη, κατά την έξοδό του από τους χώρους κράτησης μίλησε στους δημοσιογράφους της κρατικής τηλεόρασης Télé-Congo τόσο για τον σεβασμό προς την ιερότητα και την μοναδικότητα του ανθρωπίνου προσώπου αδιακρίτως, όσο και για την ανάγκη εντατικοποιήσεως των πράξεων κατανοήσεως, αλληλεγγύης και συμπαραστάσεως προς τους εμπεριστάτους συνανθρώπους εν μέσω δεινής οικονομικής κρίσεως, η οποία σχεδόν διπλασίασε τον αριθμό των κρατούμενων εντός έτους.

Τέλος, ο κ. Διευθυντής εξέφρασε ευγνώμονες ευχαριστίες προς την τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία για την αδιάκοπη συμπαράστασή Της, αλλά και για το συστηματικό ποιμαντικό έργου που επιτελείται από έτους στις φυλακές του Pointe-Noire από τον ορθόδοξο εντεταλμένο κληρικό, Διάκονο π.Στέφανο Andzembé.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας πραγματοποιήθηκε πολύωρη σύσκεψη των μελών του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Ιεράς Μητροπόλεως Μπραζαβίλ και Γκαμπόν, στην έδρα αυτής, υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου κ. Παντελεήμονος. Κατά την συνεδρίαση ελήφθησαν αποφάσεις διοικητικής φύσεως σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία των εκκλησιαστικών ευαγών ιδρυμάτων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων