06/06/2021 06/06/2021 Κατά τον αναστάσιμο εσπερινό του Σαββάτου 5 Ιουνίου 2021, στον παλαιό Ναό του Αγίου Ανδρέου Κανάγκας έλαβε χώρα η κουρά του δόκιμου μοναχού Ανδρέα ο οποίος έλαβε το όνομα Νικηφόρος προς τιμήν κατά πρώτον του Αγίου Μάρτυρος Νικηφόρου και κατά δεύτερον του Σεβ. Μητροπολίτου Κινσάσας κ. Νικηφόρου, πρώτου πνευματικού πατρός του Σεβ. Μητροπολίτου Κανάγκας κ....
06 Ιουνίου, 2021 - 14:48
Τελευταία ενημέρωση: 06/06/2021 - 14:21

Κουρά μοναχού στην Ιερά Μητρόπολη Κανάγκας

Διαδώστε:
Κουρά μοναχού στην Ιερά Μητρόπολη Κανάγκας

Κατά τον αναστάσιμο εσπερινό του Σαββάτου 5 Ιουνίου 2021, στον παλαιό Ναό του Αγίου Ανδρέου Κανάγκας έλαβε χώρα η κουρά του δόκιμου μοναχού Ανδρέα ο οποίος έλαβε το όνομα Νικηφόρος προς τιμήν κατά πρώτον του Αγίου Μάρτυρος Νικηφόρου και κατά δεύτερον του Σεβ. Μητροπολίτου Κινσάσας κ. Νικηφόρου, πρώτου πνευματικού πατρός του Σεβ. Μητροπολίτου Κανάγκας κ. Θεοδοσίου και μέχρι πρότινος Ποιμενάρχου και της Κανάγκας, ο οποίος κοσμείται με πολλές αρετές και αγιότητα βίου.

Κατά την κουρά ο Σεβ. Μητροπολίτης Κανάγκας κ. Θεοδόσιος τόνισε τα εξής:

Πως η ζωή του μοναχού πρέπει να είναι χριστομίμητη. Βασική αρετή είναι η αποταγή που κατά τον Άγιο Ιωάννη τον Σιναΐτη είναι τριπλή: η αποταγή πραγμάτων και προσώπων, το κόψιμο του ιδίου θελήματος και το κόψιμο της κενοδοξίας. Ο μοναχός πρέπει να αγαπήσει την φιλοπονία δηλαδή τις μετάνοιες, τις αγρυπνίες, τις νηστείες, τις αποδοκιμασίες. Να αγαπήσει την ησυχία και την προσευχή. Να αποφεύγει τους κινδύνους και τις παγίδες του διαβόλου. Ο Μητροπολίτης Κανάγκας Θεοδόσιος μετέφερε στον νέο μοναχό τις ευχές του Πατριάρχου και τις ευλογίες του.H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων